Milan Živadinović, Patriotizam, motiv za reprezentaciju, prilog, emisija Među nama, Medju nama
Milan Živadinović Foto: Nova S

Fudbalski savez Srbije i Crvena zvezda oprostili su se od Milana Živadinovića, nekadašnjeg selektora i trenera kluba.

PROČITAJTE JOŠ

„Već kao tridesetogodišnjak je započeo trenerku karijeru, jer zbog povrede kičme nikada nije bio u prilici da iskaže svoj pun potencijal, a priliku da sa klupe predvodi svoj omiljeni klub imao je od 1992. do 1994. godine. Bio je tu u veoma teškom vremenu, kada Zvezda zbog sankcija nije mogla da učestvuje u evropskim takmičenjima i uspeo je da osvoji jedan nacionalni kup. Ipak, anegdota kada je u finišu meča na teren poslao rezervnog golmana Milana Simeunovića, koji je potom postao junak u penal seriji protiv večitog rivala, će se zauvek prepričavati. Neka mu je večna slava“, navodi Zvezda.

Vodio je Novi Sad, subotički Spartak, Rad, Sutjesku, Sakarijaspor iz Turske, Budućnost, Prištinu, niški Radnički, Al Šahab, OFK Beograd, Apolon sa Kipra, Al Nasr, Obilić, Saba Bateri, sa kojim ima osvojen Kup Irana 2005. godine i Čangša Đinde iz Kine.

Bio je selektor reprezentacije Jugoslavije do 21 i 23 godine, a u periodu od 1998. do 1999. vodio je nacionalni tim kao selektor na šest utakmica.

Ostvario je učinak od tri pobede, dva remija i jednog poraza, a ostaje zabeleženo da nije izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (sve tri pobede).

Vodio je još i nacionalne selekcije Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar