Foto: STARSPORT

Nema kraja saopštenjima.

Fudbalska utakmica između Čukaričkog i Partizana u 30. kolu Superlige Srbije je prekinuta zbog divljanja navijača crno-belih nakon čega su fudbaleri gostujućeg tima iz straha za bezbednost odbili da nastave meč.

Utakmica je trebalo da bude nastavljena dan kasnije, ali su onda odbili da je igraju fudbaleri Čukaričkog dok su iz kluba upirali prstom na neregularnost.

PROČITAJTE JOŠ

Nekoliko dana kasnije, pijavila se informacija da će meč ipak biti odigran u četvrtak, da bi se poptuno neočekivano oglasio i FSS koji nema nikakve ingerencije nad organizacijom takmičenja.

Naime, potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović i prvi čovek Čukaričkog Goran Obradović su se sastali da razgovaraju o pomenutom meču i potom izdali saopštenje ko

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena.

„Želeći da fudbal pobedi nasilje, sportski duh nadvlada administrativni model postupanja, održani su brojni razgovori prethodnih dana između Dragana Obradovića vlasnika Čukaričkog iz Beograda i potpredsednika FSS-a Branislava Nedimovića, a u cilju prevazilaženja haotičnih scena na meču ovog kluba sa FK Partizan.

Konstatovano je sledeće:

1. Da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo od strane navijača FK Partizan i da je jedino ono razlog za prekid utakmice.

2. Da su se organi reda maksimalno angažovali i da njihovim činjenjem su zaštićeni životi i zdravlje svih na stadionu.

3. Da je na osnovu gotovo svih činjenica FK Čukarički mogao za „zelenim stolom” da dobije ovaj meč.

Ali…

U cilju zaštite srpskog fudbala i nebacanja ljage na fudbalsko prvenstvo, sagovornici poštujući institucije Zajednice superligaša i prvoligaša, predlažu sledeće:

1. Da Direktor takmičenja poštuje sve propise i lično preduzme mere zasnovane na aktima.

2. Da se u terminu kada ovlašćeno lice to odredi nastavi prekinuti meč.

3. Da svaki sličan prestup se „drakonski“ kazni, a sve u cilju zaštite takmičenja.

Potpredsednik FSS se ovim putem zahvaljuje FK Čukarički iz Beograda na zaštiti integriteta Superlige iako su bili u prilici da administrativnim putem reše meč u svoju korist.

Na ovaj način štitimo reularnost srpskog fudbala i svih njegovih aktera u godini kada se naša reprezentacija bori posle 24 godine da ode na Evropsko prvenstvo, a srpski klubovi poput Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog, Partizana, Vojvodine i ostalih bore da naš fudbal po prvi put u novijoj istoriji ima više učesnika u grupnim fazama. Regularnost, fudbal i Srbija na prvom mestu!“, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare