Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Izvršni odbor fudbalske lige Francuske (LFP) u četvrtak će raspravljati o sudbini tekuće sezone, prenose tamošnji mediji.

Premijer Francuske Eduar Filip u utorak je saopštio da sezona ne može da se nastavi i da do septembra ne postoje uslovi za velike sportske događaje, uključujući i fudbal.

PROČITAJTE JOŠ

Nije poznato da li će sezona biti poništena ili će Pari Sen Žermenu, koji je bio ubedljivo prvi u trenutku prekida, biti priznata titula.

Francuska ministrka sporta Roksana Marasineanu je, posle Filipovog govora, objasnila da fudbalska takmičenja ne mogu da se održavaju ni ako su tribine prazne.

Prošle sedmice LFP je objavila plan da se Liga 1 i Liga 2 nastave 17. juna, a UEFA je postavila 25. avgust kao rok za završetak domaćih liga, ali je najava premijera Francuske poremetila te planove.

Premijer Filip je od parlamenta zatražio da se vanredno stanje u zemlji produži do 23. maja, a Francuska je jedna od najpogođenijih država na svetu sa više od 23.000 preminulih i više od 166.000 zaraženih koronavirusom.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar