Foto: EPA-EFE/MAJA HITIJ / POOL

Francuski ministar sporta Eduar Filip saopštio je da u ovoj zemlji neće biti velikih sportskih događaja do septembra.

To znači da su, kako su svi mediji već preneli, fudbal i košarka, posle ostalih timskih sportova (rukomet, hokej, odbojka…) prinuđeni da proglase kraj sezone.

Bar na prvi pogled ova reakcija ne mora da bude povezana sa ostalima zemljama, jer svaka donosi zasebnu odluku.

Međutim, ako se zna da je Francuska jedan od tri ubedljivo najveća “igrača” koji po nekim procenama zbirno dele čak i do 80 odsto sportsko-marketinškog tržišta u Evropi, postavlja se pitanje da li slične odluke treba uskoro očekivati u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Da li je odluka Vlade Francuske zapravo kraj nadanja Evrope da će tokom letnjih meseci moći da gleda bar neki od vrhunskih sportova? Odnosno, da li je to najava da je Stari kontinent spreman da pogleda istini u oči i, kako je predsednik košarkaškog kolektiva CSKA Andrej Vatitutin nedavno rekao, već sada se okrene sledećoj sezoni, a ne da se (bezuspešno) trudi da spase sadašnju koja je „mrtva“, možda bude jasno u četvrtak.

Tada bi, pema najavama iz Nemačke, kancelarka Anglea Merkel trebalo da odlučivi o (ne)nastavku sezone. Ako slično odigra kao Francuzi, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da usledi domino efekat, pre svega u otkazivanju sezona u najkvalitetnim međunarodnim takmičenjima koja bi bila ne reprezentativna bez ekipa iz nabrojanih zemalja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar