Ben Foster
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ben Foster, golman Votforda, izrazio je sumnju u način na koji će funkcionisati Premijer liga u nastavku sezone.

„Fudbaleri ne spadaju u ključnu grupu profesija i ne bi trebalo da imamo pristup testovima pre onih koji se nalaze na prvoj liniji odbrane“, rekao je Foster.

PROČITAJTE JOŠ

Premijerligaško takmičenje prekinuto je u martu, a predviđanja su da bi od 12. juna moglo da se nastavi prvenstvo u kojem je preostalo da se odigra još devet kola.

Novi u nizu sastanaka čelnika takmičenja i predstavnika klubova zakazan je za ponedeljak, a na njemu će se diskutovati o povratku grupnih treninga.

Brz povratak na teren povod je za zabrinutost brojnih fudbalera, a dodatni razlog za strah kod igrača je podatak da je od koronavirusa u Britaniji život izgubilo više od 30.000 ljudi.

„Zaista nemam ideju kako će sve izgledati. Gotovo je nemoguće smisliti rešenja. Ne znam da li ćemo morati da nosimo maske kada se vratimo treninzima, ne znam stvarno. Više neće biti normalno, drugačije su okolnosti. Kako da se društveno distancirate od kornera? Može li golman da pljune na svoje rukavice?“, pita se Foster i upozorava:

„Ne smete da rizikujete zdravlje ljudi da biste igrali fudbal. Zdravlje je najvažnije. Vraćanje fudbalu mora da se desi u pravom trenutku“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar