Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Predsednik Real Madrida Florentino Perez kaže da ga ne brine to što će se neki klubovi povući iz Superlige Evrope, objavio je L'Ekip.

Perez je jedan od onih koji su pod pritiskom da napuste svoju funkciju, što je prethodno uradio Ed Vudvord iz Mančester junajteda.

PROČITAJTE JOŠ:

Manje od 48 sati pošto je objavljeno da 12 ekipa formira Superligu, čak četiri kluba su se povukla (Siti, Čelsi, Atletiko i Barselona), a sva je prilika da od Superlige pod pritiskom UEFA i FIFA – neće biti ništa.

„Ne, nisam zabrinut. Situacija jeste ozbiljna i svi su u dogovoru da se nastavi sa projektom i da se nađe rešenje. Niko nije pod pritiskom. Ubeđen sam da će se Bajern Minhen i Pari Sen Žermen pridružiti nama na kraju, ali još nismo pričali sa njima. Timovi poput Lansa će takođe biti u mogućnosti da se priključe i moći će da prodaju igrače najboljim klubovima, nešto što više ne mogu zbog krize“, rekao je Perez.

Pored Sitija, Čelsija, Atletika i Barselone, Real Madrid, Juventus, Totenhem, Mančester junajted, Arsenal, Inter, Milan i Liverpul su među osnivačima Superlige Evrope.

UEFA im je svim zapretila da će ih izbaciti iz tekuće sezone Lige šampiona i Lige Evrope. Pošto se trenutno igraju polufinala, izbačeno bi bilo pet klubova.

„Morate da shvatite da ono što se dešava sada jeste kao ono što se desilo 2008. sa finansijskim kolapsom… Naravno, igraćemo u Ligi šampiona. Pretnje i uvrede nisu način da se stvari rešavaju. Neće biti sankcija jer nas štiti zakon. I zdrav razum“, dodao je Perez.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar