Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Fudbaleri Borca iz Čačka nekoliko meseci više vremena provode ispred Gradske kuće umesto na stadionu kraj Morave zahtevajući, kako kažu, isplatu svojih zarada.

Prema rečima kapitena Lazara Obradovića u pređašnjih šest meseci primili su svega jednu platu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Klub nam je u krizi, a ni mi više ne možemo da funkcionišemo. Imamo porodice, treba izmirivati troškove“, naveo je on.

Obradović je, kako kaže, veoma razočaran, kao i njegovi saigrači. Lazar ističe da klub ne može samo od sredstava iz gradske kase, već mora imati sponzore.

Podsećanja radi, čačanska vlast je tokom leta, nakon štrajka glađu fudbalera enormne dugove Borca „rešila“ tako što je kupila FK Provo i osnovala novi FK Borac 1926.

Predstavnici opozicije u Čačku ocenjuju da niko neće da sponzoriše prvoligaša iz grada pored Morave i zahtevaju formiranje Anketnog odbora koji bi ispitao poslovanje kluba.

„Sramota je za grad da se upropasti jedan vrhunski klub, a dobro nam je poznato ko i koliko treba da plati“, rekao je predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić. Prvi čovek gradske Skupštine, Igor Trifunović navodi da je u 2020. godini Borcu uplaćeno 11 miliona dinara.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Grad je uplatio klubu 2 miliona posredsvom Sportskog saveza i devet za redovne aktivnosti. Ukoliko nedostaje novca, naći će se način za pomoć Borcu“, obećao je Trifunović.

Inače, krajem prošlog meseca ostavku je podneo i šef struke čačanskog prvoligaša, Vladimir Stanisavljević i tada je naveo da je preumoran od finansijskih problema, ali i loših sudijskih odluka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram