Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Listu sportista koji su se oglušili o preporuke o ponašanju u vremenu pandemije koronavirusa je povećao ruski fudbaler Fjodor Smolov.

On je nekoliko puta zatražio od Selte da mu se omogući da se vrati u Rusiju, a kako je uprava La Lige zabranila izlazak fudbalerima iz zemlje on se odlučio na beg iz Španije.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog – 18. rođendan izabranice njegovog srca, Marije Jumaševe.

Unuke nekadašnjeg predsednika Rusije Borisa Jeljcina.

Ćerke Tatjane Jumaševe, osobe koja je bila deo najužeg kabineta svog oca i ličnosti za koju se tvrdi da je bila ključna u izboru Vladimira Putina za Jeljcinovog naslednika.

Uzevši u obzir te okolnosti, potez Smolova se može prokomentarisati kao „manje zlo“ jer je on već izabran za člana porodice u čiji spisak kućih prijatelja ulaze oligarsi poput Olega Deripaske i Romana Abramoviča.

Mediji su preneli da je brak između Smolova i Jumaševe bio dogovoren i da se samo čekalo na to da ona napuni 18 godina, kako bi sve bilo ozvaničeno.

„Situacija je zahtevala od mene da se vratim u Rusiju i budem bliži porodici. Zahvalan sam Selti na razumevanju. U karantinu sam, u kontaktu sam sa trenerima. Tražim od vas razumevanje za sve ovo. Sa prvim promenama na bolje i zahtevima kluba biću srećan da se vratim u Vigo“, naveo je Smolov.

A po povratku – čekaće ga sigurna kazna, možda i suspenzija, pošto je rukovodstvo španskog fudbala bilo striktno u tome da fudbaleri ne smeju da napuštaju karantin.

Jedan od njih je i srpski igrač Filip Malbašić, koji bi uskoro trebalo da postane otac, ali je ostao u Španiji, uprkos činjenici da mu je cela porodica u Beogradu.

„Hteo sam da se vratim u Beograd i da budem sa ženom i ćerkom, razmišljao sam o tome da krenem, ali nam je iz kluba rečeno da nije pametno putovati, da ima mnogo zaraženih i ne daj Bože da pokupiš virus negde, odneseš i zaraziš svoje. Jednostavno, savetovali su nam da se ne putuje. Nije bilo ni vremena za to, u petak nam je saopšteno da smo raspušteni, a potom je stigla informacija da ćemo imati trening u utorak. Imao sam nameru da odem, da budem sa porodicom, da se držimo zajedno u ovom teškim trenucima, ali je situacija takva, ostao sam ovde, to je najbolje i najmanje rizično“, rekao je Malbašić u intervjuu za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram