Stojković Rapid
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Nastavak Bundeslige Austrije je iz dana u dan sve izvesniji, pojedini klubovi vratili su se grupnim treninzima, a među njima i Rapid Beč u kojem igra Filip Stojković.

Bečki klub završnicu takmičenja dočekuje na trećoj poziciji, a Stojković je istakao da su svi srećni jer je napravljen prvi korak ka nastavku sezone prinudno prekinute zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Stanje u Austriji je sve bolje, polako se otvaraju prodavnice, šoping molovi i sve se vraća u normalu. Tek smo se vratili na teren. Krenuli smo da radimo po grupama, bio je to momenat koji smo iščekivali sa nestrpljenjem. Nisam mogao da dočekam da šutnem loptu na velikom terenu i prisetim se tog osećaja“, rekao je Stojković za Nova.rs i dodao:

„Biće teško vratiti se u takmičarski ritam posle nepredviđenog prekida, ali verujem da su svi momci ispoštovali plan i program rada koji smo dobili tokom pauze. Uveren sam da ćemo se spremni vratiti na teren i završiti sezonu kako treba“.

Rapid, kao jedan od klubova sa najbogatijom tradicijom u Austriji, navikao je da utakmice u Beču igra pred hiljadama gledalaca, pa najave da bi sezona mogla da se završi pred praznim tribinama posebno utiču na sjajnog desnog beka i njegove saigrače.

„Nismo navikli da igramo pred praznim tribinama, svaku utakmicu bodri nas između 15 i 20 hiljada navijača, ali videćemo, možda čelnici takmičenja nađu neko rešenje da tribine ne budu prazne. Tek treba da zaseda Bundesliga po tom pitanju“.

Plej-of sistem u Bundesligi organizovan je na način sličan superligaškom u prethodnim sezonama. Klubovima su podeljeni bodovi pred završnu fazu, a nepoznanica je samo da li će se poslednji deo sezone igrati u jednokružnom ili dvokružnom sistemu.

Odvojen od porodice za Uskrs

Stojković je istakao da su mu supruga i najbliži članovi familije posebno nedostajali tokom uskršnjih praznika.

„Za Uskrs nisam u Srbiji posle tri godine. Dok sam bio u Zvezdi slavio sam praznike sa porodicom i ostaje žal što sad nismo bili zajedno. Bože moj, takva je situacija, slavićemo ponovo zajedno čim okolnosti sa pandemijom prođu. Svakodnevno sam na vezi sa suprugom i porodicom, nedostaju mi oni i porodična atmosfera, ali sam profesionalac i moram prvo da završim posao, a potom će biti vremena i za sve drugo“.

Posle dve sezone u kojima je Filip Stojković sa Crvenom zvezdom osetio negativne strane ovakvog koncepta takmičenja, konačno je u situaciji da od istog profitira, pa je Rapid preko noći prepolovio zaostatak u odnosu na LASK i Salcburg, timove koji mu sad beže sedam, odnosno četiri boda.

„Odgovara nam sistem deljenja bodova, a svakako da su LASK i Salcburg u drugačijoj poziciji. Svi smo na nekoliko bodova razlike, biće neizvesno i ko bolje započne plej-of imaće lakši posao u nastavku. Sa nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu i zvaničnu informaciju kad će ona biti odigrana“.

U posebnom fokusu biće trka sa drugoplasiranim Salcburgom protiv kojeg će Rapid otvoriti završnicu sezone. „Bikovi“ su Stojkovićeva mušterija iz perioda provedenog u Zvezdi, a defanzivac se nada da će i drugi put protiv istog rivala izaći kao pobednik.

„Voleo bih da završimo sezonu ispred Salcburga, preedstoji nam pet ili 10 utakmica, zavisno od toga šta Bundesliga odluči i svakako da ima dovoljno utakmica da pokušamo da preteknemo branioca titule i da prekinemo njihov niz uspešnosti“, kazao je Stojković za Nova.rs.

Stojković Rapid Stojković Rapid
Stojković Rapid Stojković Rapid
Stojković Rapid Stojković Rapid
Stojković Rapid Stojković Rapid
Stojković Rapid Stojković Rapid
Stojković Rapid Stojković Rapid

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar