Foto: EPA-EFE/PASQUALE BOVE

Srpski fudbaler Filip Đuričić istakao je svog trenera Roberta De Zerbija kao najzaslužnijeg što uopšte danas igra fudbal, jer se pre nekoliko sezona van terena osećao veoma loše.

Đuričić je napravio verovatno najpogrešniji potez u karijeri odlaskom u Benfiku 2013, ali onda i najbolji, pet godina kasnije kada je otišao u Benevento.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu je prošao niz „seljakanja“ od kluba do kluba, od Majnca, Sautemptona i Anderlehta, pa do Sampdorije.

„Neko drugi bi na mom mestu ostavio fudbal pre tri godine. Bio sam u Sampdoriji i nisam igrao, mada sam stigao na pozajmicu iz Benfike koja me je platila 8 miliona evra. I to pre svih ovih ludih cena od danas. Rekao sam tad sebi ‘odustajem'“, rekao je Đuričić za italijansku Republiku.

Novi tim doneo je i nove mogućnosti, a Đuričića je za sobom povukao trener De Zerbi, koji je vodio Benevento u sezoni 2017/2018, pre nego se prebacio u Sasuolo.

„Bili su to najteži momenti karijere dok me Roberto nije pozvao u Benevento. Nisam bio siguran da li da odem jer je klub još u janaru praktično bio ispao iz Serije A“, dodaje Đuričić.

Zbog toga glasno kaže da verovatno ne bi igrao fudbal da nije upoznao De Zerbija.

„Da se to nije desilo, sad ne bih bio u Sasuolu. Obećao je da će me vratiti u formu i održao je obećanje. Znao je moju situaciju i poziciju, pa me je i razumeo bolje od drugih. Mogao sam i ranije da igram na tom nivou, od mene je zavisilo, ali sam onda postavio nove ciljeve“, kaže Đuričić.

De Zerbiju su se u jednom trenutku mogli zahvaliti i navijači Srbije, budući da je Đuričić bio jedan od najboljih u timu Orlova pred završnicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

„Cilj mi je da igram za veliki klub i takmičim se u Ligi šampiona, ali i da se sa reprezentacijom Srbije plasiram na velika takmičenja, Mundijal ili Evropsko prvenstvo“, kaže Đuričić.

Dvadesetosmogodišnji Filip je napomenuo da je Seriju A gledao još kao dete sa uzorima poput Dejana Stankovića i Kake, a Dekijev dres iz Lacija, koji je dobio kao klinac i dalje čuva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar