Stojković Rapid
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Šef lekarske komisije Svetske fudbalske federacije Mišel D'og rekao je da fudbalska takmičenja, zbog pandemije koronavirusa, ne bi trebalo da se nastavljaju pre 1. septembra.

Pojedine lige, poput nemačke Bundeslige, mogle bi da se vrate početkom maja, dok u Premijer ligi veruju da bi sezona mogla da se nastavi u junu iza „zatvorenih vrata“.

S druge strane, Francuska je postala treća evropska zemlja koja je otkazala sezonu, nakon Belgije i Holandije.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska fudbalska unija (UEFA) dala je ligama rok do 25. maja da odluče da li će se sezone nastaviti ili otkazati.

„Svet nije spreman za takmičarski fudbal. Nadam se da će se to vrlo brzo promeniti. Iskreno se nadam tome, ali danas nam treba više strpljenja. Ovo je najdramatičnija situacija u kojoj smo živeli od Drugog svetskog rata. Ne smemo je potceniti, moramo biti realni“, rekao je D’og, prenose britanski mediji.

On je rekao da je fudbal „kontakt sport“ i da će ponovo biti „moguć samo ako je kontakt moguć“.

„Testiranja su važna, ali ih morate ponavljati. Ako jedan od igrača bude pozitivan, celu grupu morate staviti u karantin. Da li je to rešenje za normalno takmičenje? Jeste li ikad pokušali da igrate fudbal sa zaštitnom maskom?“, upitao je D’og i istakao da „nije stvar novca, već u života i smrti“.

„Ne možete igrati u Premijer ligi kada su igrači dužni da budu dva metra jedan od drugog. Ne možete da tražite da Liverpul igra protiv Mančester junajteda, a da igrači drže distancu od dva metra“, rekao je šef lekarske komisije FIFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar