Đani Infantino/Foto: EPA-EFE/MOAHAMED MESSARA

Ovo će izazvati veliku buru.

Argentina je postala prvak sveta u Kataru nakon što je u finalu pobedila Francusku posle boljeg izvođenja penala na turniru koji je po prvi put organizovan u zimskom periodu.

Iako je bio turnir na udaru kritika, prvi čovek FIFA Đani Infantino je bio izuzetno zadovoljan, a izgleda da ima i nove ideje.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno mu se dopala ideja o turniru usred sezone, u zimskim mesecima, zbog čega je počeo sve više da razmišlja o novim promenama i došao do jedne koja se mnogima neće dopasti…

„Dejli Mejl“ prenosi da možemo da zaboravimo na Mundijal na svake četiri godine, i da bi mogao da se igra češće.

Oni donose informaciju da Infantino ima ideju da se Svetsko prvenstvo ubuduće igra na svake tri godine zbog toga što će biti daleko isplativije po FIFA.

Promene nisu moguće na naredna dva turnira, odnosno nema nikakvih bojazni da će se turniri zakazani za 2026. i 2030. godinu promeniti, međutim veoma je izvesno da će FIFA u međuvremenu napraviti fudbalsku revoluciju. To bi značilo da se turnir zakazan za 2034. godinu igra godinu dana ranije i da se čak ponovo igra na zimu.

Nezvanično, Infantino je ovakvu podršku dobio od zemalja Afrike i Azije, dok su prethodno dve najuticajnije organizacije – UEFA i CONMBEBOL – već bili protiv ideje Arsena Vengera da se turnir održava na svake dve godine. Čini se da bi ovaj na svake tri mogao da bude kompromisno rešenje.

BONUS VIDEO Izjava Lea Mesija posle velikog finala