Foto: EPA-EFE/Jeffrey Arguedas

FIFA planira da u skladu sa postojećom situacijom i pandemijom koronavirusa pomeri prelazne rokove, kako na leto tako i na zimu.

Čelnici svetske kuće fudbala su poručili da rade na paketu mera kako bi smanjili štetan uticaj pauze u fudbalu usled nepredviđenih okolnosti koje su nastale pandemijom.

Kako mnogim igračima ističu ugovori 30. juna FIFA je naglasila da radi na tome kako da zaštiti igrače i klubove, pa je logično da dođe do pomeranja termina prelaznih rokova.

Takođe, radna grupa FIFA će istraživati probleme koji su nastali i razmotriti otvaranje fonda za pomoć klubovima, igračima i fudbalskim telima koji su pretrpeli štetu prekidom sezone.

FIFA je podzdravila odluke koje su doneli UEFA i KONMEBOL oko pomeranja termina za Evro 2020 i Kopa Amerika za 2021. godinu. Kao rezultat svega, FIFA će promaći novi termin za KLupski svetski kup na kojem će učetvovati 24 tima.

„Posebna situacija zahteva posebne mere i odluke. Kriza je pogodila ceo svet  zato treba naći rešenja u iteresu svih zainteresovanih strana. Pokazali smo duh zajediništva i saradnje, solidarnosti i jedinstva“, rekao je prvi čovek FIFA Đani Infantino.

FIFA je objavila da je donirala deset miliona dolara u fond Svetske zdravstvene organizacije za borbu protiv koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram