Infantino
Foto: EPA-EFE/Jeffrey Arguedas

Đani Infantino, predsednik FIFA, nalazi se pod optužbom švajcarskog državnog tužioca Štefana Kelera, za kriminalne radnje i mogao bi da završi iza rešetaka.

Kako je objavio „Dojče Vele“, Infantina optužuju da je Infantino izvršio određene kriminalne radnje sastajući se da bivđim državnim tužiocem Švajcarske, Mihaelom Lauberom, koji je već ponudio ostavku na svoju funkciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Tužioci imaju indikacije da je sastanak dvojice funkcionera bio kriminalne prirode i da su se oni sastajali zato što je Lauber bio  zadužen za istragu u vezi sa korupcijom u FIFA.

Lauber je pokušao da sakrije da je došlo do njegovog sastanka sa Infantinom i lagao je supervizore na ispitivanju na Sudu.  Otuda će Lauber napustiti funkciju krajem avgusta.

Veruje se da su se Infantino i Lauber sastali tajno tri puta tokom 2016. i 2017. godine. Oba su tako nešto porekli, a FIFA je u aprilu optužbe nazvala „malicioznim i pogrešnim“.

Infantino, koji je takođe pravnik po struci, preuzeo je kormilo FIFA 2016. po odlasku Sepa Blatera, koji je podneo ostavku posle brojnih optužbi o korupciji i isplatama povezanim sa sumnjivim isplatama na račun Mišela Platinija koji je u to vreme bio presednik UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar