Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Fudbaleri Portugala saznali su u petak rivale u baražu za odlazak na Mundijal u Kataru i pred njima nije nimalo lak zadatak.

Svestan je toga i selektor Portugala Fernando Santoš, koji je izrazio zabrinutost zbog toga što njegov tim može na Italiju u finalu baraža.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi rival je Turska, a koliki je problem na kraju ispao poraz od Srbije (2:1) u Lisabonu, pokazuje se i mimo tabele grupne faze kvalifikacija za Mundijal, gde je Portugal sa 17 bodova završio kao drugi iza Srbije (20).

Reč je o žutim kartonima, koji posebno brinu Santoša, a koje su njegovi igrači dobili protiv Srbije, pa ako ih ponove protiv Turske, mogu da pauziraju u eventualnom meču sa Italijom.

„U smislu izbora igrača, još je rano. Uvek ima onih koje možete da pozovete, ali već sada moram da planiram neke stvari. Još uvek je tu pitanje žutih kartona. Jedina stvar koja može da nam pomogne je da se kartonu brišu, ali oni koji su suspendovani neće moći svakako da igraju. Videćemo. Ništa još nije sigurno, čekamo konačnu odluku UEFA i FIFA. To menja moje viđenje situacije ako nemam dva važna igrača. U suprotnom mislim da je 24 dovoljno da prođemo kako treba“, rekao je Santoš za „Kanal 11“.

Podsećamo, protiv Srbije su žute kartone dobijali Žoao Kanselo, Renato Sančes i Žoao Mutinjo.

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare