Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Napadač reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, prošao je pravi fudbalski rolerkoster u poslednjih nekoliko meseci u toku kojih je od tragičara zbog promašenog penala protiv Škota, došao do heroja u pobedi protv druge ostrvske selekcije, Republike Irske.

Kada su svi mislili da u ovom trenutku nema mesta za njega u prvom timu reprezentacije Srbije, Mitrović je na spektakularan način, sa dva gola protiv Iraca odgovorio da je i dalje prvi golgeter u dresu nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Pričalo se o lošoj formi, jednoj od najgorih sezona u njegovoj karijeri, nerazumevanju sa trenerom Fulama i činjenici da ni na reprezentativnom planu nije briljirao.

I sve su priče bile na mestu.

Čak je i Piksi u najavama pred start kvalifikacija istakao da je napadač u lošoj formi i da mu treba samopouzdanje.

“Mitrovića puno cenim, smatram da ono što je do uradio zaista impresivno. Nema sumnje da će on probiti brojku od 38 golova. Naravno, svesni smo svi toga, i on je. Je l’ tako? On mora da povrati samopouzdanje, tu sam za podršku” objasnio je Piksi kakvo mišljenje ima o centarforu i gde leži njegov trenutni problem.

Nije pogrešio selektor Srbije, taj rekord je već pao u meču protiv Republike Irske kada je Mitrović ulaskom sa klupe prvo lobom u stilu Maradone, a onda i glavom na svoj način, poveo ekipu ka prvoj pobedi na startu kvalifikacija.

I ne samo da je doneo pobedu već dokazao da igranje za reprezentaciju za Mitrovića ima posebnu težinu. Iako je prema rečima selektora bio u nokdaunu zbog promašenog penala protiv Škotske zbog kojeg nismo otišli na Evropsko prvenstvo i u svom klubu dobija šansu na kašičicu, Aleksandar Mitrović u crvenom dresu postaje nešto potpuno drugo.

„Kada Erik pojede bananu, on postaje bananamen“ bio je lajtmotiv crtanog filma koji je obeležio mnoga detinjstva.

Kada Aleksandar Mitrović obuče dres reprezentacije on postaje „Mitrogol“. Mašina za davanje golova, i nezaustavljiva sila koja obara rekorde.

U Fulamu je ove sezone postigao samo dva gola i to još u septembru u porazu od Lidsa. Posle toga uspeo je da postigne još jedan gol za nacionalni tim u Istanbulu protiv Turske u okviru Lige nacija i onda je usledio totalni pad sa kulminacijom protiv Škota.

I kada su svi u glas povikali da ne sme da igra, neki čak i da nije trebao da dobije poziv, Mitrović je ušao u igru i na neverovatan način zatvorio sva usta i sustigao rekord koji je odolevao decenijama.

Aleksandru Mitroviću je tek 26 godina, što znači da u vremenu pred nama ima šansu da postane apsolutni i nedodirljivi rekorder srpske reprezentacije. Na 62 utakmice postigao je 38 golova, dok je prethodnom rekorderu Stjepanu Bobeku trebala jedna utakmica više. Samo do kraja ovih kvalifikacija ima još sedam utakmica da popravi skor, a svi se nadamo da će neke nedostižne brojke postavljati rešetajući na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Da budem iskren, mnogo ljudi pita zašto ga zovem kada ne igra. I to sa pravom pitaju. I ja objašnjavam da je to moje opredeljenje da verujem u njegovu igračku moć, iako je u nokdaunu, pogotovu posle penala posle Škota, desi se svakom, ali mu treba podrška i daću mu je u svakom slučaju” rekao je Stojković uoči meča sa Irskom.

Aleksandar Mitrović demonstrirao je tu moć i odužio se Piksiju na najbolji mogući način.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar