Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dijego Falčineli, napadač Crvene zvezde, drugi je najefikasniji italijanski internacionalac kada je reč o fudbalerima koji nastupaju u inostranstvu, s obzirom na to da je postigao ukupno 11 golova u svim takmičenjima noseći crveno-beli dres.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog starta u crveno-belom dresu, Falčineli je pružao sigurnost da je sa njim klub dobio napadača sposobnog da postiže golove, kreira i maksimalno radi za ekipu. Brzo je Italijan prirastao za srce svim navijačima Crvene zvezde, a posebno upečatljiv bio je pogodak protiv Ararata posle kog je klub izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Da je sposoban da postiže golove u kontinentalnim utakmicama pokazao je i kada je zatresao mrežu Slovan Libereca u ubedljivom trijumfu crveno-belih od 5:1.

U dosadašnjem delu sezone kada je reč o Superligi, Falčineli je postigao ukupno osam pogodaka. Upisao u strelce protiv Voždovca (2), Inđije (2), Napretka (2), Mladosti i Bačke, a bio je precizan i u duelu sa IMT u Kupu Srbije.

Sve to ga vodi na kotu 11 postignutih golova, ali do kraja sezone može da popravi taj bilans i možda i dostigne Mojze Kena, prvotimca PSŽ koji je strelac 15 pogodaka u dosadašnjem delu sezone. Falčineli će takođe biti u prilici da “sruši” i lični rekord, jer je u dosadašnjem delu karijere najveći broj golova postigao u dresu Peruđe koja se tada takmičila u Seriji B – 14.

Iza Falčinelija po broju postignutih golova su: Žoržinjo, Federiko Makeda, Nikolo Dumitru, Matija Montini, Vićenco Grifo, Danijel Kaliđuri, Fabio Borini i Dijego Fabrini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar