Holan lošija igra Norveška nego Borusija kritike
Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Norveški fudbaler Erling Holan našao se na udaru domaće javnosti u rodnoj zemlji, jer Norvežani smatraju da bolje igra za Borusiju Dortmund.

Brojke to govore jer Holan redovno trese mreže u Nemačkoj, ali ne radi to tako konstantno u dresu Norveške, mada su možda kritike njegovih zemljaka prenaglašene zbog visokih očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Počev od „nevidljivosti“ na utakmici sa Srbijom u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine, pa do ove internacionalne pauze, Norveška je imala neke loše rezultate.

Norvežani ne kritikuju samo kvalitet Holanovih igara, nego i stav i zalaganje na terenu.

Ovako nešto je dobro poznato srpskoj fudbalskoj publici koja je često kritikovala reprezentativce jer se potpuno transformišu kad odu da igraju za klubove.

Okidač za talas kritika na račun Holana pokrenuo je poraz Norveške od Turske 0:3.

„Hvaljen je kad pokazuje svoj karakter i reagovao je kad stvari nisu išle u Dortmundu, ali ovde ne vidimo ništa od toga“, rekao je Jon Arne Rise, nekadašnji as Liverpula.

„Razočaravajuće je. Ne igra sa istim samopouzdanjem koje smo navikli da gledamo. U Dortmundu se razbesni kad odigra loš pas, ovde se jednostavno preda. Ne kažem da je nezainteresovan, ali ne odaje isti utisak, to je zabrinjavajuće“, rekao je Bernt Hulsker, nekadašnji norveški fudbaler.

Holan je za Norvešku dao ukupno šest golova na devet takmičarskih mečeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar