Foto: EPA-EFE/FRANCO DEBERNARDI

Pojačanje Intera u zimskom prelaznom roku, Danac Kristijan Eriksen ima velikih problema otkako je pojačao redove "nero-azura".

On je za 19 miliona evra prešao iz Totenhema u redove Intera, ali nije imao dovoljno vremena da na severu Italije pronađe kuću gde će živeti.

Talas pandemije koronavirusa zatekao ga je u privremenom smeštaju u trening centru Intera, gde je i danas, pa su protekla dva meseca za Danca bila veoma neprijatno iskustvo.

„Mislio sam da pričam sa Romeluom Lukakuom ili Ešlijem Jangom, ali oni se brinu o mladim porodicama, a da spavam 14 dana na nečijoj sofi je predugo. Tako sam ostao u klupskom trening centru sa šefom i još petoricom članova stručnog tima koji su tamo ostali u karantinu kako bi zaštitili svoje porodice“, izjavio je Eriksen.

To nije bila jedina nevolja za Danca, koji pritom još nije naučio italijanski, pa ima problem sa sporazumevanjem.

Jedan dan je prekršio mere zabrane izlaska iz kuće, otišao je do supermarketa i naišao na patrolu policije.

„Zaustavili su me i na užasnom italijanskom sam im objasnio šta sam radio tamo i zašto sam morao da izađem“, kaže Kristijan.

Imao je nevolju i sa trenažnim procesom, većinu toga obavljao je na jednom parkingu u trening centru.

„Morali smo da sledimo program koji su nam dali treneri, da redovno držimo dijetu. Trčao sam mnogo oko parkinga, izarčunao sam da u jednom smeru trčim 35 metara, potom se vratim nazad… Sedam nedelja nisam pipnuo loptu. Bio je to najduži period bez fudbala u mom životu i sve mi strašno nedostaje“, zaključio je reprezentativac Danske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar