Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Skandalozna situacija dogodila se neposredno po završetku meča FA kupa između Totenhema i Noriča kada se igrač "pevaca" Erik Dajer potukao sa jednim navijačem londonskog kluba.

Totenhem je posle velike drame i izvođenja penala eliminisan u osmini finala od ekipe sa istoka Engleske (2:3), a kada se završio meč, Dajer, očigledno rezigniran zbog stalnih prozivki, zaleteo se preko ograde zapadne tribine gde je ušao u sukob sa pristalicom kluba za koji igra.

Obezbeđenje je moralo da reaguje i razdvoji ga od navijača „pevaca“, a čini se da je to bio veliki šok i za ostale navijače Totenhema koji nisu mogli da poveruju šta je Dajer uradio.

Na video snimku koju je ubrzo preplavio društvene mreže moglo se čuti kako je Dajer rekao: „On je moj brat!“

Po završetku meča u odbranu Dajera stao je i menadžer Totenhema Žoze Murinjo koji je rekao da je pomenuti navijač vređao mlađeg brata Erika Dajera.

„Ne mogu da pobegnem od pitanja i znam da je Erik Dajer uradio nešto što profesionalac ne sme da učini, ali u ovim okolnostima to bi uradio svako od nas“.

„Kada neko vređa vas i vašu porodicu, koja je tu, i kada članovi vaše porodice uđu u sukob sa osobom koja ih vređa, u ovom slučaju njegov mlađi brat, Erik je uradio nešto što profesionalac ne sme. Ali, ponavljam, to bi svako učinio od nas, ja sam uz njega i razumem ga“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Navijači su bili uz tim sve do poslednjeg promašenog penala. Ljudi koji su na tim privilegovanim mestima, u toj oblasti kraj tunela, naravno da su neki navijači Totenhema, ali tu je mnogo korporacija, mnogo onih sa pozivnicama, mnogo nekih sa posebnim statusom i sumnjam da su oni pravi navijači Totenhema“, izjavio je Murinjo.

On je rekao i da ne bi bio saglasan sa odlukom kluba da kazni fudbalera zbog ovog incidenta.

Erik Dajer je postigao prvi gol za Totenhem u penal seriji, ali je Norič, najviše zahvaljujući golmanu Timu Krulu prošao u četvrtfinale.