Foto: EPA-EFE/Justin Tallis

Ipak bez promena

Geret Sautgejt ostaće selektor reprezentacije Engleske i nakon Svetskog prvenstva u Kataru, iako je na njemu ispao u četvrtfinalu od Francuske.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovu informaciju potvrdio je FA Engleske i Sautgejt će biti na klupi reprezentacije i tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Oduševljeni smo što možemo da potvrdimo da će Garet Sautgejt nastaviti rad na poziciji menadžera Engleske i voditi nas kroz kampanju za Euro 2024. godine“, rekao je izvršni direktor FA Engleske, Mark Bulingem.

Sautgejt je tokom proteklih meseci i godina trpeo mnogo kritika, ali Engleska je i Kataru igrala dobar fudbal, što su prepoznali i navijači, pa se ovoj odluci nisu usprotivili. Uz Sautgejta su stali i igrači, koji su ga podržali u nameri da ostane selektor.

Sautgejt kao selektor Engleske ima skor od 49 pobeda, 18 nerešenih i 14 poraza. Kao trener pre reprezentacije sedeo je na klupi Midlzbroa i mlade reprezentacije Engleske, a kao igrač profesionalno je nastupao u Premijer ligi od 1988. do 2006. Nosio je dresove Kristal Palasa, Aston Vile i Midlzbroa. Za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao dva gola.

BONUS VIDEO Gladni Srbi zaglavljeni u pustinji, koverta o kojoj govori ceo svet i mesto gde se ženama „prekrivaju“ oči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar