Foto: Profimedia

Poraz koji dugo nećemo moći da zaboravimo.

Srpski fudbal doživeo je neviđenu sramotu jer je u četvrtak uveče mlada selekcija ponižena u meču kvalfikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju Engleskoj rezultatom 9:1.

Iako je Srbija čak i povela, usledio je brodolom kakva se retko viđa. Englezi su rešetali mrežu našeg tima, a utisak je da je moglo da bude i gore od ovoga što je dodatno poražavajuća činjenica.

PROČITAJTE JOŠ

Povela je Srbija preko Lučića, ali to je bio samo uvod u potpuni brodolom Orlića. Do poluvremena, u rasponu od samo 15 minuta, primili smo tri gola preko Džejdena Filogena, Liama Delapa i Harvija Delapa i posle toga nije bilo povratka. Ne samo da nije bilo povratka, već su prepešačili drugo poluvreme i bili samo statisti u izvedbi domaćina, koji je delovao naspram njih kao srednjoškolci protiv petaka iz osnovne. I nije preterivanje tako konstatovati.

Drugih 45 minuta pretvorile su se u „viktorije“ i bilo je samo pitanje koliko će Englezi dati golova, ali i mi smo im u velikoj meri pomogli u tome. Noni Madueke je dao dva, Filogen još jedan, isto kao i Eliot, Džon Rou je takođe stigao da se upiše, ali i naš defanzivac Luka Subotić tako što ga je tragi-komično napucao Mitar Ergelaš.

Devetka i bruka za sva vremena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare