Foto: PRofimedia/Printscreen

Poraz "orlića" daleko odjeknuo.

Doživela je mlada reprezentacija Srbije blamažu o kojoj će se dugo pričati. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo su poraženi na gostovanju Engleskoj rezultatom 9:1, iako su prvi poveli na meču sredinom prvog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, usledio je borodolom kakav se retko viđa, a Engleszi su demonstirali silu o kojoj će se pričati. Iako je razlika u kvalitetu evidentno na strani Engleza, to ne umanjuje sramotu srpskog fudbala o kojoj se pisalo i u regionu.

Tako su u Hrvatskoj bombastičnim naslovima ispratili fijasko Srbije, a čini se da je po poziciji koju je ta vest zauzela na stranama uglednih portala da je tamošnjoj jasvnosti lakše pao šamar koji su u Osijeku dobili od Turske.

Hrvatska je izgubila nakon katastrofalnog kiksa Domninika Livakovića i takozakomplikoval borbu za plasman na Evropsko prvenstvo jer im sada preti Vels kojem sledećem gostuju.

„Srbi doživjeli najveću sramotu ikad. Poveli, a onda od Engleza primili čak – devet komada!?“, naslov je na sportskim stranama „jutarnjeg lista“ u vesti koja je istaknuta na drugo mesto sportske sekcije.

„Englezi obrisali pod sa Srbijom: Orlovi poveli, ali uslijedio je neviđeni brodolom“ je naslov na „Dnevnik.hr“ koji je jedan od najčitanijih na tom portalu iako nije visoko pozicioniran, pa deluje da i tamošnji navijači uživaju u mukama srpskog fudbala.

„Englezi ‘demolirali’ Srbiju: Rezultat za povijesnu sramotu. Javnost u šoku“, naslov je na sajtu „Večernjeg lista“.

„Debakl mlade Srbije. Protiv Engleza doživjeli najveću sramotu u povijesti“, naslov je na sajtu „Index.hr“, uz komentare navijača koji su jedva dočekali da uzvrate na „rganje zbog poraza od Turske“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare