Foto: EPA-EFE/Carl Recine

Premijer Velike Britanije Boris Džonson potvrdio je da će se publika vratiti na engleske stadione od druge polovine maja.

Džonson je potvrdio povratak publike na stadione od 17. maja, a na stadion će, za početak, moći do deset hiljada gledalaca, odnosno 25 odsto kapaciteta stadiona.

Prvi prioritet britanske Vlade je otvaranje škola koje se očekuje od osmog marta, dok će sportovi na otvorenom kao što su fudbal, golf ili tenis biti dozvoljeni posle 29. marta.

Engleska će na leto biti domaćin za mečeve Evropskog prvenstva u fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Na stadionu Vembli biće odigrano sedam mečeva, uključujući polufinala i finale.

U Fudbalskom savezu Engleske se nadaju da bi za mečeve Evropskog prvenstva moglo da se popuni 30 do 35 odsto kapaciteta stadiona Vembli, koji prima 90 hiljada gledalaca.

Očekuje se da će za finala FA i Liga Kupa, koja se po tradicji igraju na Vembliju taj procenat biti nešto manji.

Engleski navijači su prošlog novembra bili u prilici da posećuju stadione, u zavisnosti od toga kakava je bila situacija sa kornavirusom u pojedinim gradovima.

Gradovi iz prve kategorije mogli su da računaju na maksimalno četiri hiljade navijača, a gradovi iz druge kategorije na dve hiljade navijača, ali je ta mera ukinuta nakon što je zbog porasta broja zaraženih, Vlada uvela novi lokdaun nakon Božića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram