Endi van der Mejde
Foto: Screenshot Instagram andyvandermeijde7's profile picture andyvandermeijde7

Danas bi ga retko ko prepoznao.

Brzina i duga kosa su bili zaštitni znak Endija van der Mejdea, a danas sa 44 godina retko ko bi uspeo da ga prepozna.

PROČITAJTE JOŠ

Sada kada ne nosi dres sa brojem i prezimenom na leđima postao je „samo“ još jedan Holanđanin. Završio je karijeru u 30. godini zbog nesportskog načina života.

Od dolaska u Everton 2005. godine odao se alkoholu zbog stresa, a priznao je i da je koristio kokain, pogotovo prilikom poseta striptiz klubovima.

„Znao sam da pijem sedam dana nedeljno, pogotovo kad sam bio u Liverpulu. Takav je to grad, alkohol teče u potocima, a ima i kokaina da možeš na njemu da skijaš. Nisam igrao, bio sam depresivan i tako je krenulo kockanje, pa posete striptiz-klubovima… Počeo sam da pijem i šmrčem kokain. Nisam više mogao da se koncentrišem na fudbal“, ispričao je Van der Mejde u jednom intervjuu. Posle karijere je radio i kao voditelj sportske emisije.

Ibrahimović je uvek bio poznat kao temperamentan fudbaler, „zapaljivog“ karaktera i Van der Mejde je to osetio na svojoj koži.

Njih dvojica su zajedno igrali u Ajaksu početkom ovog veka, od 2001. do 2003. godine, a u istoj ekipi je bio i Rafael Van der Vart i mnogo ega.

„Kad smo bili u Ajaksu, uvek sam sedeo do Zlatana u autobusu. Jednom prilikom on je spavao, ja sam dobio gej tendencije i poljubio sam ga u usta. Nekoliko sekundi kasnije udario mi je nekoliko šamara“, rekao je Van der Mejde za holandski televizijski šou VTBL.

Njegova karijera je posle Ajaksa krenula u suprotnom smeru od Ibrahimovićeve. Obezbedio je odlazak u Inter, ali je onda odande otišao u Everton za dva miliona funti 2005.

U tom periodu je krenulo sve nizbrdo, prevario je ženu, odao se alkoholu i kokainu i bio u lošim odnosima sa menadžerom Dejvidom Mojesom.

Odigrao je svega 23 utakmice za „karamele“, pre nego je 2009. napustio klub i tri godine kasnije se penzionisao. Ibrahimović, sa kojim je probao da se šali, nastavio je da dominira u Italiji i Francuskoj i još uvek se aktivno bavi fudbalom.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar