Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Mirko Poledica, prvi čovek Sindikata Profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", opisao je kroz šta fudbaleri u Srbiji moraju da prođu ako žele u inostranstvo.

PROČITAJTE JOŠ

„Zajednica Super i Prve lige uz podršku FSS, naplaćuje igračima 15.000 dinara da bi im dali dozvolu za igranje u inostranstvu. SPFN će prijaviti FIFA i UEFA ovaj ucenjivački i nezakoniti reket koji igrači moraju da plate bez ikakvog pravnog osnova. Pokrenućemo i tužbu pred nadležnim sudom. Ova odluka važi samo za srpsku decu, strancima ne mogu da naplate ništa. Uništavanje srpske dece i dalje je prioritet broj jedan fudbalskih rukovodilaca“, saopštio je Sindikat.

To je učinjeno uz SMS sa detaljima uplate, a onda se oglasio i Nemanja Pejčinović, koji je prošle godine otišao iz Voždovca u Fakel Voronjež.

„To se i meni desilo u oktobru prošle godine. Da se ispišeš iz Superlige treba 15.000 uplatiti, a onda još nekih 20-ak hiljada za ispisnicu iz Fudbalskog saveza Beograda. Tako nešto, nisam siguran. Uglavnom, malo manje od 300 evra. Ekonomski tigar“, naveo je Pejčinović.

Poledica je naveo da se do sada sa time nije suočavao u karijeri.

„Zločin, ja to kao igrač nikada nigde nisam plaćao, pa čak ni u Srbiji. Umesto da rade za interes igrača oni samo gledaju kako da ih unazade i opljačkaju. Onda sa tim parama idu na reprezentativne ekskurzije i isplaćuju dnevnice.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare