FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL
FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaler Arsenala Emil Smit Rou dobio je poziv selektora engleske reprezentacije Gereta Sautgejta za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Reprezentacija Engleske igraće protiv Albanije u petak, odnosno San Marina u ponedeljak, a prvo mesto u grupi I još uvek nije osigurano.

PROČITAJTE JOŠ:

Englezi imaju tri boda više od Poljske koja će snage odmeriti sa Andorom i Mađarskom.

Emil Smit Rou je poziv dobio nakon što su zbog zdravstvenih razloga reprezentativne obaveze otkazali Markus Rašford, Mejson Maunt, Džejms Vord Praus i Luk Šo.

Fudbaler Arsenala ima tek 21 godinu, a ove godine je poprilično sazreo kao igrač i jedan je od lidera ekipe iz Londona.

Na 11 utakmica četiri puta je bio strelac, a upisao je i dve asistencije. U poslednje četiri utakmice, čak tri puta je tresao mrežu rivala.

Poredeći ga sa saigračima iz reprezentacije, Emil je ove sezone efikasniji od Harija Kejna, Džeka Griliša, Rahima Sterlinga… Zapravo su Džejmi Vardi (8) i Ris Džejms (7) jedini Englezi koji su učestvovali u više golova ove sezone.

Sjajnim partijama opravdao je poverenje kluba koji mu je podario dres sa brojem deset, koji su pre njega nosile legende kao što su Denis Bergkamp i Robin van Persi.

U Arsenalu izgleda ne žale što tokom letnjeg prelaznog roka nisu uspeli da angažuju Emilijana Buendiju, koji je pošao put Aston Vile. Klub iz Birmingema takođe se interesovao i za Smita Rou, ali je londonski klub odbio da prihvati ponudu.

Poziv u reprezentaciju Gordog Albiona Smit Rou donosi novo veliko iskustvo i iskušenje, ali i ozbiljnu dozu samopouzdanja.

BONUS VIDEO: Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar