Foto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia,EPA-EFE/NEIL HALL

Neverovatan razvoj situacije.

Fudbalska pijaca se bliži, priče o transferima postaju sve glasnije, a u poslednje u nizu umešana su dva velika imena evropskog fudbala – Luka Jović i Kristijan Eriksen.

PROČITAJTE JOŠ...

Kada je u pitanju napadač Real Madrida, ono što je i bilo očekivano konačno je dobilo potvrdu – brojni španski mediji najavljuju da je Karlo Ančeloti definitivno prelomio i odlučio da Joviću poželi sreću u nastavku karijere.

Kako je preneo novinar Nikolo Šćira, trener „kraljevskog kluba“ ne vidi Jovića među igračima koji će u sezoni 2022/2023 pokušati da obrane titulu u Španiji i Ligi šampiona. Postoje određene indicije da se sam Jović ne slaže sa ovakvom odlukom, te da bi visok ugovor mogao da bude presudan za ostanak u Realu, pa makar i ne igrao, ali će više biti poznato u narednim danima. Za Jovića navodno postoji dosta interesovanja, a među klubovima koji bi mogli da pruže šansu reprezentativcu Srbije su, između ostalog, Milan, Arsenal, spominjan je i Bajern iz Minhena, ali i Mančester junajted.

No, na „teatru snova“ su odredili prvu metu od dolaska Erika ten Haga na čelo kluba – Kristijana Eriksena.

Danac je u junu 2021. godine jedva ostao živ nakon što je doživeo srčani udar tokom utakmice Evropskog prvenstva protiv Finske. Od tada je operisan, ugrađen mu je uređaj za kontrolu rada srca, bio je prinuđen da napusti Inter, stigao je u Brentford… I zaigrao fantastično. Iz meča u meč je briljirao, postao lider ovog tima koji mu je ponudio novi, višegodišnji ugovor, ali su dobili ogromnu konkurenciju.

Ten Hag je krenuo u renoviranje tima, a upravo bi ovaj dvojac – Eriksen i Jović – mogao da predstavlja kamen-temeljac u povratku stare slave na Old Traford.

BONUS VIDEO Radost pa zvižduci navijača nakon nedosuđenog penala za Srbiju protiv Norveške

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare