Foto: AP Photo/Peter Dejong

Luda utakmica i remi u Roterdamu, odluka pada u Češkoj.

Fudbaleri Fejenorda i Slavije iz Praga odigrali su nerešeno, 3:3 u okviru četvrtfinala Lige konferencija na stadionu u Roterdamu u meču prepunom preokreta.

PROČITAJTE JOŠ...

Fejenord je poveo sa 1:0 već u desetom minutu kada je je nakon kornera Slavije usledila kontra tokom koje je Nelson pretrčao gotovo čitav teren, uposlio Sinisteru, a najbolji igrač tima iz Roterdama je na prelep način završio akciju za 1:0.

Taj rezultat je bio aktivan sve do 41. minuta, kada je Peter Olajinka dobio loptu „na tacni“ i iz blizine je prosledio u mrežu.

Slavija je u 67. minutu stigla do preokreta kada je centaršut sa leve strane izazvao konfuziju u odbrani Fejenorda, a njihovu smušenost iskoristio je Jira Sor i zakucao loptu u mrežu za prvi preokret na meču.

No, samo sedam minuta imali su Česi vođstvo, pošto je u 74. Markos Sensi, nakon što je petom proigrao Desersa, grudima uspeo da loptu zakači dovoljno kvalitetno da završi u golu. Kada je četiri minuta pre kraja Orkun Kokču slobodan udarac pretvorio u 3:2 i tako po drugi put doneo preokret, činilo se da je pobeda Fejenorda gotovo izvesna, ali je u petom minutu sudijske nadoknade Ibrahim Traore nakon kornera doneo svom timu poravnanje i veru da mogu do prolaska među četiri najbolja na svom terenu.

Liga konferencija, prve utakmice četvrtfinala

Fejenord – Slavija Prag 3:3 (1:1)

(Sinistera 10, Senesi 74, Kokču 86 – Olajinka 41, Sor 67, Traore 90+5)

21:00 Bodo Glimt – Roma

21:00 Lester – PSV

21:00 Marselj – PAOK

BONUS VIDEO Čudo u Palermu, Severna Makedonija ostavila Italiju bez Svetskog prvenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar