Uprava FK Partizan razbesnela je deo navijača, prvo saopštenjem posle Proletera, onda i papirima koji su deljeni na tribini pred Dunajsku Stredu.

Posle prve prvenstvene utakmice u Superligi, na kojoj je grupa navijača Partizana prozivala upravu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, došlo je do saopštenja kluba koje je dodatno revoltiralo deo crno-bele publike.

PROČITAJTE JOŠ

Mnoge je posebno zabolelo što su stavljeni pod navodnike u poruci kluba, Partizan se ogradio od dela sopstvene publike zbog revolta iskazanog na tribini.

„FK Partizan se ograđuje od grupe “navijača” koji su sinoć na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter – Partizan, pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije. FK Partizan nije bio organizator jučerašnje utakmice i zato ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje grupe navijača na Zapadnoj tribini. Istovremeno, FK Partizan se zahvaljuje navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona “Karađorđe” zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Super Lige“, navedeno je u ovom saopštenju.

Onda je došlo i do pohvala…

„FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore Predsednika Republike i ostalih institucija Države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo. Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport. FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem – informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema. Želimo regularnu domaću Ligu, uspešan nastup FK Partizan i ostalih srpskih klubova na Evro sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere. Za druge se navija, Partizan se voli“, pisalo je u saopštenju kluba, koje je dodatno „zakuvalo“ atmosferu pred prvu evropsku utakmicu.

Nije se na tome završilo, pred Dunajsku Stredu, navijači su dobili sugestiju da navijaju bez „političkih povika i parola“, ispod čega su potpisani igrači i stručni štab kluba.

Uz „uprava napolje“, vrlo brzo je počelo Humskom da se ori i vređanje predsednika Vučića, što je južna tribina „poklapala“ sve glasnijom pesmom, ali ni televizijski prenos nije mogao da umanji buku, iako se ton utišavao.

Zbog toga je na kraju došlo i do tuče na istočnoj tribini, pa i do pretrčavanja atletske staze stadiona u Humskoj, kako bi se grupa sa juga vratila na svoje mesto.

Ukoliko je to zabeležio delegat UEFA, Partizan bi mogao da se suoči i sa kaznom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare