Ngolo Kante
Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Prvi je dovođenje Tomasa Tuhela, a drugi činjenica da su verovali u Ngola Kantea i kada su ga mnogi mediji već selili sa Stamford Bridža.

Tomas Tuhel je u sredu postao prvi čovek koji je kao trener u dve sezone zaredom stizao do finala Lige šampiona sa dva različita kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Lani je u finalu izgubio sa Pari Sen Žermenom od Bajern Minhena, a u sredu uveče je dominantno protiv Real Madrida (1:1 i 2:0) stigao do novog finala.

Krajem maja, 29. u Istanbulu na stadionu „Ataturk“ rival „plavcima“ biće Mančester siti u engleskom derbiju, a ključni čovek pobede u revanšu bio je Ngolo Kante.

Upravo na njega je podsetio poznati fudbalski insajder Fabricio Romano koji otkriva da je Čelsi prošle godine odbio ponude dva kluba za Kantea.

Kante nije briljirao u poslednje vreme, ali su u klubu verovali u svog igrača i oba puta su rekli „ne“, iako su dobijali više od 50 miliona evra.

Ispostavilo se da se Kante jako dobro snašao kod Tuhela i da je bilo pitanje kada će samo povratiti status koji je već uživao.

Pokazalo se i da je Konte bio u pravu što nije hteo da ga preda Arsenalu, ali i da je dobro što se Tuhel nije osvrtao na formu Kantea i njegov učinak kod Frenka Lamparda.

„Mora da prihvati to da ću da ga ‘mazim’, radim ja to povremeno. On je sjajan momak i vrlo stidljiva osoba. Posebno sam srećan što osobe kao on postoje“, rekao je Tuhel o Kanteu.

Ngolo je uzvratio najboljom partijom u polufinalu Lige šampiona protiv Reala, a poverenje kluba je opravdao na najbolji mogući način.

Bio je ključ kod prvog gola Tima Vernera iz 28. minuta, ali i važan šraf u sredini terena i diktiranju tempa kojim je Čelsi kretao u kontre i pre drugog pogotka „plavaca“ u režiji Pulišića i Maunta u 86. minutu.

Mančester siti će u finalu stoga biti favorit, ali je sada jasno da će štošta zavisiti od momka kog su ne tako davno mnogi terali iz Čelsija i zvali ga „otpisanim“.

Ti natpisi su za momka koji zarađuje 170 hiljada evra nedeljno svakako bili opterećenje, ali ga očito nisu potpuno poremetili, pa je svojim Minijem u sredu uveče izazvao „stampedo“ navijača i pokazao da je povratio izgubljenu veru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram