Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Dve lude utakmice odigrane su u večernjem delu premijerligaškog programa u okviru 24. kola najjačeg takmičenja engleskog fudbala. Sautempton je u samoj završnici napravio preokret protiv Totenhema i slavio 3:2, dok je Lids nakon što je gubio 3:1 uspeo da izbori bod, 3:3.

Sautempton je gostovao Totenhemu i nakon 18 minuta bio je u velikom problemu. Prvo je u 13. minutu Kristijan Romero postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, potom je Serđo Reguljon odlično šutirao u 16. minutu, ali je Frejžer Forster uspeo da mu zaustavi udarac, no spasa nije bilo dva minuta kasnije, kada je Jan Bednarek nespretno reagovao i umesto van igre loptu prosledio u gol svog tima.

PROČITAJTE JOŠ...

No, samo pet minuta kasnije pokazali su da nisu došli kako bi pokazali belu zastavu, pa je Roman Pero sjajno uposlio Armanda Broju, koji je iz prve pogodio mrežu „pevaca“ i poravnao na 1:1.

Preuzeli su od tog momenta inicijativu u potpunosti, pa je Stjuart Armstrong šutirao glavom odlično, ali nije imao sreće pošto je Igo Ljoris zaustavio njegov udarac, potom je Broja iz dobre pozicije loptu poslao pored stative, da bi poslednju priliku uprvom delu dva minuta pre odlaska nao dmor propustio Pero, čiji šut za velike daljine je zaustavila prečka.

Početkom drugog dela Totenhem je preko Harija Kejna mogao do 2:1, ali je njegov šut završio preko prečke, no to je ispravio Jong Min-Son nakon pasa Lukasa Moure u prostor i lagane egzekucije u 70. minutu.

Činilo se da su domaći napravili velliki korak ka pobedi, ali tako nisu mislili igrači Sautemptona. Prvo je Džejms Vard-Prous sjajno centrirao a Mohamed Eljonuosi bio viši od cele protivničke odbrane za 2:2, da bi u 82. minutu Če Adams veoma lepim udarcem glavom doneo preokret.

Totenhem je uspeo da u trećem minutu nadoknade poravna, ali je gol Stivena Bergvijna poništen jer mu je prethodio ofsajd.

Sautempton je tako ostao na 36 bodova, uz doduše dve utakmice manje od Mančester junajteda, a tri od Čelsija, pa je za očekivati da će se uključiti u borbu za Evropu, dok Sautempton sa 28 bodova 15 kola pre kraja prvenstva ima deset bodova više od poslednjeplasiranog Barnlija a 11 od Noriča, prvog „ispod crte“.

Drugi meč večeri završen je podjednako ludo, ali je najviše „akcije“ viđeno u prvih 45 minuta.

Nakon gola Danijela Džejmsa u 9. minutu kojim je Lids stigao do 1:0, Aston Vila je vezala tri pogotka, i to preko Filipea Kutinja u 30, zatim Džejkoba Remzija na asistenciju Brazilca osam minuta kasnije, te ponovo Remzija u 43. minutu.

Ipak, Džejms je svojim drugim golom u nadoknadi vremena prvog dela najavio da neće odustati od bar boda, a do nejga su došli zahvaljujući snalažljivosti Dijega Ljorentea, koji je naleteo na odbitak i prosledio ga u mrežu za 3:3.

Do kraja nije bilo većih prilika, ali je viđen jedan crveni karotn, pošto je Ezri Konsa iz Aston Vile dobio drugi žuti karton dva minuta pre kraja utakmice.

Foto: AP Photo/Rui Vieira

Sreda

Mančester siti – Brentford 2:0 (1:0)

(Mahrez pen 40, De Brujne 69)

Norič – Kristal Palas 1:1 (1:0)

(Puki 1 – Zaha 60)

Totenhem – Sautempton 2:3 (1:1)

(Bednarek ag 18, Son Min 70 – Broja 23, Elionusi 79, Adams 82)

Aston Vila – Lids 3:3 (3:2)

(Koutinjo 30, Remzi 38, 43, Konsa ck 88 – Džejms 9, 45+2, Ljorente 63)

Četvrtak

20:45 Liverpul – Lester

20:45 Vulvs – Arsenal

Utorak

Njukasl – Everton 3:1 (1:1)

(Holgejt ag 37, Frejzer 56, Tripije 80 – Lašel ag 36)

Vest Hem – Votford 1:0 (0:0)

(Boven 68)

Barnli – Mančester junajted 1:1 (0:1)

(Rodrigez 48 – Pogba 18)

Ranije odigrano

Brajton – Čelsi 1:1 (0:1)

(Vebster 60 – Zijek 28)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Golmana Egipta pitali o priznanju za igrača utakmice posle izgubljenog finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar