Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Kad na terenu zaseniš svog uzora i idola, znaš da si na putu ka zvezdama. Upravo to se desilo Dušanu Vlahoviću protiv Zlatana Ibrahimovića u pobedi Fjorentine nad Milanom 4:3.

Proletos je Fjorentina izgubila od Milana sa 3:2, posle meča je Dušan Vlahović dobio dres od Zlatana Ibrahimovića, i to sa posvetom.

„Za Vlahovića, sve najbolje“, napisao je Ibra na dresu, Vlahović je uzvratio rečima „hvala idolu“, a sada je tom idolu pokazao šta ume.

Srpski napadač je prethodne subote sa dva gola uz asistenciju režirao pobedu Fjorentine od 4:3, pa je u senku bacio Ibrinu partiju sa dva pogotka.

PROČITAJTE JOŠ

Ibrahimović je postavio rekord kao najstariji igrač u Seriji A koji je postigao dva ili više golova na meču, postao je i prvi igrač sa 40 i više godina sa dva gola na meču u „ligama petice“ u 21. veku.

Sve to palo je u senku učinka jedne od najvećih fudbalskih zvezda budućnosti. Naime, Vlahović je već postigao 27 golova za Fjorentinu u kalendarskoj 2021. godini, izjednačio se sa legendarnim Šveđaninom Kurtom Hamrinom, koji je do ovog učinka došao davne 1960. godine.

Pošto ima još sedam mečeva do kraja 2021, ima lepu priliku da se osami na vrhu ove večne liste i dodatno pojača rekord. Igraće protiv Empolija, Sampdorije, Bolonje, Salernitane, Sasuola i Verone u Seriji A, u Kupu će dočekati Benevento.

Ujedno, Vlahović je prestigao Erlinga Holana kao drugi najbolji strelac 2021. godine, ima 27 pogodaka na 37 mečeva, Robert Levandovski je teško dostižan sa 38, ali je i ovaj učinak više nego impresivan za momka koji je bio deo i velikog podviga Orlova, sa kojima će učestvovati na Mundijalu u Kataru.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Iz godine u godinu pomera karijerne granice, sada je već došao do prilike da napadne titulu najboljeg strelca Serije A i postane „kapokanonijere“, što je titula najboljeg sezonskog golgetera.

Lider Fjorentine postigao je 10 golova na 13 utakmica, ima i dve asistencije, što je učinak i Ćira Imobilea iz Lacija. Nema u konkurenciji Serije A Kristijana Ronalda i Romelua Lukakua kao prošle godine, rivali su Simeone iz Verone (devet golova) i Zapata iz Atalante (osam), pa se Dušanu otvaraju vrata istorije, nikada Srbin nije bio najbolji strelac Kalča. Sa prostora bivše Jugoslavije, samo je Edin Džeko došao do ovog podviga u sezoni 2016/2017. sa 29 pogodaka, Vlahović je na dobrom putu da mu stane uz rame na večnoj listi.

Kristijano Ronaldo je sa 29 golova osvojio titulu najboljeg strelca u prošloj sezoni, Vlahović je zauzeo četvrto mesto sa 21. Već sada je praktično na polovini puta do prošlosezonskog učinka i ako nastavi sa ovakvom formom, smeši mu se priznanje.

Poseban pečat Vlahovićevom učinku daju neverovatna psihička stabilnost i samopouzdanje atipični za momka koji će 28. januara 2022. proslaviti tek 22. rođendan. Nisu Ducija uzdrmale ni pretnje uprave da će mu zakomplikovati transfer, odbio je novi ugovor i istrpeo uvrede navijača, koji sa pomešanim osećanjima uživaju u njegovim golovima. Digao je Fjorentinu na 6. mesto Serije A, ali neće se radovati njegovim golovima koliko su želeli. Duci je rešio da krene Ibrinim stopama i izbori se za poverenje jednog od evropskih giganata. Ako nastavi sa igrama kao protiv Milana, trka za taj potpis biće podjednako zanimljiva kao trka za titulu najboljeg strelca Serije A.

BONUS VIDEO Kostićev felš i gol sa 30 metara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram