Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski fudbaler Dušan Vlahović najviše je skočio na najnovijoj lestvici vrednosti igrača koju određuje specijalizovani sajt Transfermarkt.

Vlahoviću je vrednost u prethodnom periodu skočila sa 50 na 70 miliona evra, pa je sada postao drugi najskuplji igrač u Italiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Ispred nejga je samo Lautaro Martinez koji se procenjuje na deset miliona evra više. Dušan je i treći najskuplji igrač od onih koji imaju 23 godine ili manje.

Skuplji od srpskog internacionalca iz Fjorentine su Erling Holan koji bi mogao da košta 150 miliona evra i Kilijan Mbape koji vredi 160 miliona evra.

Vlahović je po tržišnoj vrednosti sustigao Sergeja Milinković-Savića, Federika Kijezu i Nikola Barelu (sva trojica po 70 miliona).

Napadač nije hteo da produži ugovor sa Fjorentinom, ističe mu 2023. godine i pitanje je dokle će ostati u Firenci.

„Viola“ ne namerava da proda Vlahovića za manje od 75 miliona evra, a kako je ove sezone u vrhunskoj formi, ne bi trebalo da ima problema da nađe kupca.

Vlahović je ove sezone dao 18 golova na 22 utakmice, a podelio je i tri asistencije. Kad se pogleda koliko je skočio u odnosu na prošli decembar, sve postane još „luđe“.

Tada je vrednost nekadašnjeg bisera Partizana bila 16 miliona evra. Do danas je to učetvorostručio.

BONUS VIDEO: Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar