Mitrović i Vlahović; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski fudbaleri su i prehodnog vikenda bili u centru pažnje zbog dobrih igara na terenima širom Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Ponovo su sve oči bile uprte u Seriju A, gde je Dušan Vlahović nastavio da teroriše golmane.

Ovoga puta je žrtva bila ekipa Salernitane kojoj je srpski napadač spakovao dva gola u mrežu.

Vlahović je tako stigao do 15 golova od početka prvenstva, a ukupno do 32 u 2021. godini i na korak je da obori rekord Ronalda koji je u jednoj godini postigao gol više.

Ceo meč je na terenu proveo i Nikola Milenković i odigrao ključnu ulogu da mreža tima iz Firence ostane netaknuta, dok je Aleksa Terzić ušao tri minuta pre kraja.

Sergej Milinković-Savić je propustio meč zbog crvenog kartona, ali je dobru utakmicu odigrao Saša Lukić.

On je u pobedi Torina protiv Bolonje Siniše Mihajlovića asistirao za vodeći gol svog tima.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Vanja-Milinković Savić je ponovo branio ceo meč za Torino na kojem je primio jedan gol uz četiri odbrane.

Darko Lazović je odigrao ceo meč za Veronu u porazu od Atalante, dok je Ivan Ilić počeo meč, ali je zamenjenu 59. minutu.

Filip Đuričić ni ovog vikenda nije igrao zbog povrede, a njegov Sasuolo je pobedio Lacio sa 2:1.

Odličan vikend iza sebe imao je i Aleksandar Mitrović koji se nakon tri utakmice bez gola za Fulam, ponovo upisao u listu strelaca.

Srpski napadač je postigao vodeći gol u 19. minutu na gostovanju Lutonu.

Mitrović je ovim golom povećao prednost u odnosu na prvog pratioca na listi strelaca Čempionšipa ove godine. Srbin je trenutno na brojci od 22 gola, uz koje ima i pet asistencija, dok je drugi na listi napadač Blekburna Brereton sa 17 pogodaka.

Foto: EPA-EFE/Clive Rose

Luka Milivojević nije bio u kombinaciji za sastav Kristal Palasa, dok je Nemanja Matić meč Mančester junajteda propustio zbog bolesti.

Kada je španska liga u pitanju, Stefan Mitrović je odigrao ceo mč za Hetafe u remiju od 1:1 na gostovanju Alavesu, dok je Nemanja Maksimović zamenjen u 59. minutu.

Za razliku od prošlog kola, Uroš Račić je presedeo ceo meč na klupi u pobedi Valensije protiv Elčea od 2:1.

Ista sudbina je zadesila i Marka Dmitrovića u Sevilji, dok je Nemanja Gudelj ušao u 85. minutu meča u pobedi svog tima od 1:0 u Bilbau protiv Atletika.

Darko Brašanac je dobio priliku od 68. minuta u drsu Osasune u remiju sa Barselonom, ok je Luka Jović dobio celo drugo poluvreme u velikom derbiju protiv Aletiko Madrida i ulestvovao u drugom golu Reala kada je sjajnim driblingom izbacio čuvara i proigrao Vinisijua koji je ubeležio asistenciju.

FOTO: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
FOTO: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Sjajan je bio Filip Kostić u dresu Ajntrahta. On je u pobedi Ajntrahta od 5:2 protiv Bajera Leverkuzena učestvovao u akcijama kod svih pet golova.

Mijat Gaćinović je i ovaj put ostao van protokola.

Erhan Mašović je odigrao ceo meč za Bohum protiv Borusije Dortmund koji je završio 1:1, a Miloš Pantović je odigrao do 80. minuta.

Predrag Rajković je i ovog vikenda bio nepremostiva prepreka na golu Remsa. Njegov tim je sa 2:0 pobedio Sen Etjen, a Rajković jnije imao mnogo posla.

Mihailo Ristić je odigrao 71 minut u ubedljivoj pobedi Monpeljea protiv Brest na gostovanju od 4:0, dok je Strahinja Pavlović posmatrao sa klupe poraz monaka od 2:0 na gostovanju PSŽ-u.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Dušan Tadić je ponovo pokazao magiju asistencijom za Sebastija Alea, ali je Ajaks poražen na svom terenu od AZ Alkamara sa 2:2 i prvbo mesto na tabeli prepustio PSV-u.

Marko Grujić je odigrao 68 minuta u pobedi Porta u derbiju protiv Brage od 1:0, dok je Nemanja Radonjić pauzirao zbog povrede leđa.

Andrija Živković je za 90. minuta u dresu PAOK-a u pobedi od 2:1 dobio žuti karton.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar