Dušan Tadić Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Srpski fudbaler i kapiten Ajaksa Dušan Tadić postigao je pogodak za svoj tim u jeku kritika koje je dobijao.

Tadić je dao gol Fejenordu u 14. minutu, u meču polufinala Kupa Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:

U dugoj i strpljivoj akciji amsterdamskog giganta, Tadić je odigrao dupli pas sa saigračem, a onda krenuo da trči kroz sredinu dok je lopta sa boka poletela ka Stivenu Bergvajnu.

Dvojica igrača Fejenorda su je presekla, lopta se odbila na nogu Tadiću, koji je sa deset metara iskoristio poklon i „žabicom“ poslao loptu u mrežu.

Da sve bude još zanimljivije, upravo je Fejenord lider na tabeli holandskog šampionata.

Ovaj tim ima velike šanse da serijom pobeda u finišu sezone preuzme titulu prvaka od „kopljanika“, a Tadić je kao njihov kapiten trpeo brojne prozivke. Prednjačio je u kritikama Vesli Snajder, ali i Kenet Perez, nekadašnji igrač Ajaksa.

„Dušan Tadić se ponaša kao da je saobraćajni policajac? Zar ne? Ja ne mogu da verujem šta radi. Samo pokazuje rukama fudbalerima Ajaksa. Video sam ove nedelje jednog saobraćajca na obuci dok sam čekao na semaforu. E, baš tako je Dušan Tadić danas izgledao na terenu. U svim pravcima je pokazivao“, rekao je Perez.

Snajder nije bio ništa blaži, naprotiv. Nije se obazirao na priču Džona Hejtinge koji je rekao da je Tadić s razlogom kapiten.

„Jako mi se sviđa Džon Hejtinga, ali kao ponovno vidim u ekipi Alfreda Šreudera… Stalno se rade iste izmene. Opet sve mora da se vrto oko Tadića. Nemam ništa protiv Srba, imam puno srpskih prijatelja, ali dosta je bilo. Krenemo li tražiti razloge zašto Ajaks ne pobeđuje, Tadić je jedan od njih. Vrlo brzo bih ja njega izbacio“, rekao je Snajder.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar