Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, Fudbaleri Srbije
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srpski fudbaler Dušan Tadić kaže da je predlagao svom klubu Ajaksu da kupi Aleksandra Mitrovića.

Mitrović je igrač Fulama već nekoliko godina i uspešno brani boje „kotidžersa“.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, kako je Fulam na relaciji Premijer liga – Čempionšip, a Mitrović je ove sezone u vanserijskoj formi, utoliko je više Tadić „ljut“ na svog saigrača iz nacionalnog tima.

„Znamo se u dušu. On tačno zna šta će se desiti kad imam loptu, baš kao i ja znam šta će da se desi. Sjajno se slažemo i na terenu i van njega, mi smo već videli neke situacije koje će se tek desiti. Baš je vidljiva dobra saradnja“, rekao je Tadić posle ceremonije dodele Zlatne lopte.

Tadić je u četvrtak treći put dobio priznanje za najboljeg u našoj zemlji, dok je Mitroviću pripalo priznanje „Zlatni gol“ godine.

To je onaj pogodak protiv Portugala u Lisabonu za 2:1, kojim je Srbija obezbedila direktan plasman na Mundijal u Kataru. Pogodak koji je namestio upravo Tadić.

Piksi, Jelena Čanković i Dušan Tadić, Foto: Starsport

Dušan kaže da je razgovarao i sa upravom svog kluba o tome da dovede Mitrovića iz Čempionšipa.

„Jesam, predlagao sam ali je bio malo skup. Ja bih voleo da ga vidim u tako velikom klubu, često se ljutim na njega što igra u Čempionšipu, iako je on tamo srećan. Mislim da svojim ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje veliki klub, da to mora da traži od sebe, da ide u veliki klub i da tamo postiže golove“, objasnio je Tadić.

Podsećamo, priznanje za najboljeg trenera Srbije u 2021. godini pripalo je Draganu Stojkoviću Piksiju, dok je najbolja igračica Jelena Čanković.

BONUS VIDEO: Tadić asistirao, Mitrović smestio loptu gde treba, Srbija na Mundijalu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar