Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Golman Šerifa Dušan Marković dočekao je svojih pet minuta slave, igraće Ligu šampiona posle podviga svog tima.

Šerif je bio nemilosrdan prema Crvenoj zvezdi i Dinamu, dodatno se motivisao činjenicom da su mnogi unapred zakazali jugoslovenski klasik u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Do toga nije došlo, prvo je Šerif izbacio Crvenu zvezdu, a onda je u Tiraspolju isprašio Dinamo sa 3:0.

Pred revanš, trener Dinama Krznar je čak najavio da se ne sprema za penale, želeo je da deklasira Moldavce, ali se grdno prevario.

Štaviše, ni gol nije viđen na utakmici, pa je Šerif sa ukupnih 3:0 otišao dalje.

Dušan Marković se među stativama menja sa grčkim golmanom Georgiosom Atanasijadisom, koji je proglašen za igrača utakmice u Zagrebu.

U Evropi brani Grk, u moldavskom šampionatu šansu dobija Marković (prošle sezone branio je na 11 utakmica), koji je imao zanimljiv karijerni put do Lige šampiona.

Momak iz Smederevske Palanke visok je 195cm, ima 23 godine i karijeru je počeo u Žarkovu, iz kog je prešao u U19 tim Rada.

Sa Banjice je i otišao u Šerif u februaru ove godine i poslednja karijerna epizoda svedoči da nije pogrešio.

Postojala je opcija da ode u Grčku, pregovarao je sa Larisom, ali je na kraju potpisao za moldavski klub kao slobodan igrač, došao je umesto hrvatskog čuvara mreže Zvonimira Mikulića.

U Radu je bio dugo standardan, ali dolazak iskusnog Damira Kahrimana preselio ga je na klupu.

Debitovao je za mladu reprezentaciju u mandatu Gorana Đorovića 2018. godine, a podvig Šerifa vratio ga je na radar srpske javnosti.

Naročito zbog poteza na kraju, kada je emotivno dočekao poslednji sudijski zvižduk, prekrstivši se na travnjaku Maksimira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar