Foto: FK Partizan

Duljaj o preuzimanju klupe Partizana.

Nakon burnog peridoa u Partizanu, Gordan Petrić je napustio trenersku klupu, a na nejgovo mesto je došao Igor Duljaj, trener Teleoptika i nekadašnji as crno-belih.

Pred njim je veliki izazov u vidu debiju na „večitom derbiju“, a Duljaj je ispričao gde ga je zatekao poziv da preuzme kormilo crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

„Bio sam u Topoli da posetim svoju porodicu, odatle sam direktno otišao na stadion, posle utakmice razočaran otišao sam da popijem kafu sa kumom, tada je usledio poziv sportskog direktora. Pitali su me gde sam, kada mogu da dođem na stadion, rekao sam odmah, samo da popijem kafu i sedam u auto“.

Duljaj je istakao d apostoji pozitivna trema.

„Imam isti osećaj kao devedesete kada sam igrao utakmicu u Topoli protiv Partizana, posle utakmice su ljudi iz Partizana pitali čiji je ovaj mali, čiji je, na šta su dobili odgovor od pekara. Našli su mog oca, pekara, i preneli mu „trening je u utorak u 9h na stadionu Partizana“. Takav je osećaj i sada, voliš, imaš veliku tremu, kao kada sam došao u Beograd iz Topole, veliki grad, prelepi stadion, sada je isti osećaj kao u tom trenutku“.

Pristetio se i svojih početaka kao igrač Partizana.

„Kada su treneri pitali kako će dete da putuje iz Topole, otac je rekao da ja svakako ustajem u pet ujutro, da li da bih radio u pekari ili da bih išao na trening u Beograd, potpuno je svejedno“.

Neće imati Duljaj mnogo vremena da spremi ekipu za derbi.

„Moramo biti iskreni, ne može mnogo štošta da se uradi, bilo bi neodgovorno da se bilo šta obećava, još se nisam video sa ekipom. Doduše, kada sam se vratio iz Ukrajine imao sam priliku da vidim iznutra kako se igrači ponašaju, koji je to profil igrača. Znate kako, nekada može da urodi plodom takozvana šok terapija, daleko od toga da sada tražim neku vrstu alibija. Stanje na tabeli pokazuje da je Crvena Zvezda lider i da niko nema pravo da im preti u ovom trenutku. Idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se napravi pomak“.

Igor Duljaj
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novi trener Partizana se osvrnuo i na mogućnost da klub preuzme prošlog leta.

„Šta je tu je. Nisam očekivao da će to ovako da bude, desilo se to što se desilo. U bliskoj prošlosti postojala je opcija da preuzmem prvi tim, tada je razum rekao da ali srce je reklo ne, sada je razum rekao ne ali je srce reklo da“.

On je imao i vrlo zanimljiv odgovor šta bi iz Šahtjora u kojem je proveo veći deo karijere preneo u Partizan.

„Gazdu kluba i budžet. Sve sam rekao“.

Duljaja bije glas i da traži vojničku disciplinu.

„Jednostavno to su neka pravila koja su i kod kuće, ako tražite nešto da vaša deca urade, treba svi da budemo jednobrazni. Ne trebamo da budemo vojska ali mora da se poštuje kućno vaspitanje. Nema tu neke velike filozofije, mora da se zna red i disciplina, šta god u životu da radiš disciplina je osnova i baza“.

Jedan od zadataka za Duljaj će biti i promocija mladih igrača.

Igor Duljaj
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Kada smo mi ušli kao mladi igrači sećam se da smo bili na trećoj poziciji, klub je imao ideju da u saglasnosti sa trenerom, da je to trenutak kada ne može ništa da se izgubi i dobije što se tiče situacije na tabeli, da se ubace mladi igrači. Bilo bi idealno da dobijete i rezultat i mladog igrača, starije trenere sam pitao kada je najbolje da se ubaci mladi igrač, oni su mi rekli kada god ubaciš nisi pogrešio. Treba biti veoma obazriv, volim mlade igrače ali mladi igrači moraju da stasaju u starije“.

PArtizan će narednog leta pokušati da izbori Ligu šampiona, ali Dulja smatra da je rano za te priče.

„Iako je to daleko to je zapravo i veoma blizu. Ipak, ja još nisam odradio trening, dakle trening po trening, utakmica po utakmicu“.

Ističe da nema pripremljen govor za igrače.

„Nisam spremao govor, govoriću iz srca“.

BONUS VIDEO Grobari viču: Uprava napolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar