Novi izazovi pred "orlovima".

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće prijateljski meč protiv SAD, 26. januara, od četiri časa po srednjeevropskom vremenu.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da će Srbija ostati verna svom stilu igre bez obzira ko je na terenu.

„S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, verovatno ćemo igrati sa četvoricom u poslednjoj liniji. To suštinski neće promeniti naše opredeljenje, jer želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke“, rekao je Stojković.

Foto: Printscreen Nova S/Video

Reprezentativci Srbije su se brzo adaptirali na vremensku razliku, a najavili su da su spremni za meč u Los Anđelesu.

„Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili ‘džet-leg’, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak.“

Za utakmicu između Srbije i SAD vlada veliko interesovanje.

Dragan Stojković Piksi Foto:REUTERS/Marko Djurica

„Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, on je ovde praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu u četvrtak. Čuo sam se i sa Vlade Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom“, rekao je Stojković i dodao:

„Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u onome najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo“, naveo je Stojković.

Stojković je 1984. godine na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu kao igrač sa selekcijom Jugoslavije osvojio bronzanu medalju.

„Predivan događaj i predivna uspomena. Pobedili smo Italiju u meču za treće mesto i osvojili olimpijsko odličje. Ceo taj turnir bio je svojevrsni spektakl, uživao sam družeći se sa atletskim i bokserskim šampionima, sa najvećim zvezdama svetskog sporta u to vreme. Olimpijske igre imaju taj specifičan duh, naročito kada dogurati do završnice takmičenja i uđete u borbu za medalje. Jako sam srećan i ponosan što sam bio te slavne generacije jugoslovenskog fudbala i dešavanja iz Los Anđelesa su mi zauvek ostala urezana u pamćenje“, zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar