Dragan Stojković Piksi
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic)

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da je meč sa Belgijom (sreda, 20.45) veliki izazov, iako neće imati takmičarski značaj.

Srbija će bez treninga u Briselu izaći na megdan Belgijancima sa kojima proteklih desetak, petnaest godina nije dobro prolazila.

PROČITAJTE JOŠ:

Trening „orlova“ u utorak uveče otkazan je zbog zastoja na pasoškoj kontroli, zbog kog je delegacija fudbalera Srbije stigla kasno u hotel i tu imala improvizovanu konferenciju.

Piksi je i ranije rekao da je u glavi sada više meč sa Bugarskom (19. novembar u Leskovcu, 15.00), takmičarski najznačajniji bar dve godine unazad, jer direktno odlučuje o plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

„Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje“, rekao je selektor Dragan Stojković, a preneo sajt FSS.

Naveo je i neke od jačih strana belgijskog tima, koji je u Rusiji na Mundijalu stigao do polufinala, ali u Kataru nije zablistao.

„Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom“, dodaje Piksi.

On je pre 23 godine upravo u Belgiji predvodio našu reprezentaciju na našem poslednjem učešću na Evropskom prvenstvu.

„Sećam se svega, imali smo sjajnu generaciju, ali smo naleteli na vrlo teškog protivnika u četvrtfinalu. Dugo se čeka taj plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da je došlo vreme da i kao selektor odvedem svoju reprezentaciju na završni turnir. Mnogo je lep osećaj braniti boje svoje zemlje na tako važnoj manifestaciji“, podvukao je selektor Stojković.

BONUS VIDEO: Piksi uživo gledao majstoriju Živkovića