Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu
Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu; Foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor optimista, veruje da će se izboriti za promene o broju igrača koji putuju na Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije je u petak na žrebu dobila rivale za Svetkso prvenstvo u Kataru, subina je htela da ponovo igramo sa Brazilom i Švajcarskom.

Iako je grupa teška na prvi pogled, selektor Dragan Stojković zrači optimizmom.

PROČITAJTE JOŠ

On kaže da bi u ovom trenutku da vodi ekipu, znao koja bi 23 igrača poveo, iako veruje da bi mogla da prođe opcija sa 26. igrača i najavio velike promene po tom pitanju.

“Ideja je neka – dva puta sam se javljao za reč na ovom panelu, dao svoje razmišljanje, mislim da će to dobiti zeleno svetlo i da će doći do toga. A to je da u Katar svaka selekcija može da vodi 26 igrača – 23 igrača plus tri golmana. Mislim da je to jedan optimalan broj, to sam juče i rekao na sastanaku, smatram da je to optimalan broj i da svaki selektor ne bi trebalo da ima nešto protiv toga“, rekao je selektor u razgovoru za „Mozzartsport“.

On objašnjava zašto bi to bilo dobro rešenje.

„Ima razloga zbog čega, a to je naravno kovid, povrede, 1000 nekih malih stvari koje mogu da utiču na sastav tima i na grupu koja sedi na klupi. Bolje je imati 26 igrača, nego 23 u svakom slučaju. Da 26 bude maksimalan broj. U mom drugom obraćanju celom skupu sam takođe rekao da ostajem pri tome da smatram da je to dobar benefit za sve i da na kraju svi ti igrači sede na klupi, a ne da se desi da trojicu šaljem na tribine.“

On kaže da ne bi bilo pravedno na neko sedi na tribinama.

„Nisu doši da bi sedeli na tribini i gledali utakmicu, nisu došli da bi gledali sa tribine, nego da bi osetili SP. Svi su se treneri složili, bili su za to, mislim da će ta ideja proći i zvanično. Ako već tražite mišljenja trenera evo vam mišljenje – čisto pošteno. Ako niste za to nikakav problem. Ali mislim da će to biti 23 plus 3. To je dobro za fudbal”.

Da se prvenstvo u ovom trenutku igra, selektor kaže da bi bez problema izabrao 23 igrača koja bi poveo u Katar.

Kada su u pitanju očekivanja od rezultata u Kataru, Piksi ima velike snove.

„Da biste nešto postigli morate da imate malu dozu rizika. Bio bih nesrećan da ne šutnemo na gol, da smo igrali antifudbal, da smo se ponašali kao banda na terenu, da nema organizacije… Onda bih bio nesrećan u sebi. Treba rizikovati, kao što sanjam Katar, sanjam polufinale, ali znam da postoje prepreke”.

BONUS VIDEO Piksi o spisku reprezentativaca i predstoječim mečevima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare