Foto: TANJUG/AP Photo/Denes Erdos

Vidno razočaran.

Selekcija Srbije nije uspela da savlada Mađarsku u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako je sebi zakomplikovala put do završnog turnira. Mađari su bili bolji sa 2:1, a naš tim je promašio veliki broj prilika.

Selektor Dragan Stojković Piksi je bio vidno razočaran takvim ishodom meča.

PROČITAJTE JOŠ

„Fakat je da smo bili bolji. Videli ste što sam i ja video, ali, negativan rezultat na kraju je nešto što raduje Mađarsku, a ne nas. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu, ali kao neko ko poštuje rezultat i protivnika čestitam rivalu na pobedi i na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nama ostaje da čekamo utorak i da rešavamo stvari“ rekao je Stojković na konferenciji posle meča

Otkrio je medijima i zašto je promeni formaciju

„Ideja je bila da krenemo sa četvoricom u zadnjoj liniji i sa petoricom u sredini. Nije to toliko loše izgledalo, osim grešaka. U drugom poluvremenu smo vratili formaciju, pojačan je napad do maksimum, plod svega toga su igra i šanse. Jednostavno, imate dane kada lopta neće u gol, zašto – nemam pojma. Možda smo malo proslavili i mađarskog golmana, mogao bi da uplati loto, možda bi i tu imao sreće“.

Dotakao se Stojković i duela sa Crnogorcima.

„Moramo da budemo mirni, da pogledamo sve pozitivne strane ove utakmice. Ako budemo igrali u utorak na isti način, mislim da bi trebalo da pobedimo Crnu Goru. Najvažnije je da se odmorimo, ostanemo maksimalno fokusirani, da zaboravimo ovaj meč i da u sledećem budemo na nivou, jer od nas sve zavisi“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare