Deni Marfi Foto: Ian Tuttle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivši slavni fudbaler Liverpula, Deni Marfi, otkrio je da je po završetku karijere imao velikih problema sa zavisnošću od kokaina i marihuane.

„U početku sam se bavio određenim stvarima da bih dobio čudno ‘zujanje’. Mislim da je to bila akumulacija stvari pa mi je trebao malo bežanja od stvarnosti. A stvarnost se suočavala sa problemima. Kada igrate fudbal, adrenalin i dopamin vas teraju da razmišljate unapred i energično, bez obzira na druge stvari. Ova pitanja postaju velika bez fudbala“, rekao je Marfi.

Pročitajte još

Opisao je kako je izgledao užasan period kroz koji je prolazio.

„Doživljavao sam čaroliju od kokaina i pušenja trave. Piće? Mogao bih da živim bez njega. Nisam bio alkoholičar. Mogao sam da sedim u kući sa alkoholom i ne pijem ga. Neko vreme sam bio zavistan od kokaina. Došao sam do tačke kada sam mislio da ne mogu bez toga. Što je bila glupost, naravno da sam mogao. U početku to uspete. Radite to jednom nedeljno, dva puta nedeljno, a onda počnete da radite to i treći dan, i na kraju se to nagomila i zgrabi vas“, kazao je Marfi.

Probleme je previzišao zahvaljujući individualnim i grupnim terapijama.

Marfi je inače igrao na poziciji veziste. U Liverpulu je nastupao od 1997. do 2004. godine. Nastupao je i za Fulam, Čarlton, Totenhem i Kru Aleksandru. Penzionisao se u Blekburnu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar