Mislav Oršić/Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Hrvati prave čuda.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Hrvatska je apsolutni hit Svetskog prvenstva u Kataru. Iako su „vatreni“ aktuelni vicešampioni sveta, za mnoge je iznenađenje to što će se ponovo naći u polufinalu Mundijala.

Pročitajte još

Samo jedna pobeda (protiv Kanade 4:1 u drugom kolu grupne faze) od početka prvenstva im je bila dovoljna da budu među četiri najbolje ekipe.

U nokaut fazi, najpre Japan, a potom i prvi favorit turnira Brazil padali su posle jedanaesteraca. Okosnica tima su preiskusni Luka Modrić i Ivan Perišić, ali bitnu ulogu imaju i igrači Dinama iz Zagreba, pre svih istakao se fenomenalni golman Dominik Livaković.

Hrvatski šampion će imati četiri fudbalera u polufinalu, pored Livakovića još i Mislava Oršića i Bruno Petkovića, koji su organizovali akciju za izjednačujući gol protiv Brazila, a tu je i Josip Šutalo koji nije bio na terenu do sada na turniru.

Dinamo Zagreb je četvrti klub po brojnosti igrača u polufinalu Svetskog prvenstva, iza Bajerna, Sevilje i Atletiko Madrida.

Veliki uspeh i za Dinamo kao klub je podatak da su u društvu ovih timova, a po tom paramatru bolji su i od Pari Sen Žermena i Real Madrida, koji imaju po tri igrača.

Najviše fudbalera u polufinalu ima Bajern (6), i oni su: Naser Mazraui (Maroko), Kingsli Koman (Francuska), Lukas Ernandez (Francuska), Bendžamin Pavar (Francuska), Josip Stanišić (Hrvatska) i Dajo Upamekano (Francuska).

Sledi Sevilja sa pet igrača: Bono (Maroko), Markos Akunja (Argentina), Gonzalo Montiel (Argentina), Papu Gomez (Argentina), Jusuf En-Nesiri (Maroko).

Atletiko Madrid ima takođe pet polufinalista: Nahuel Molina (Argentina), Rodrigo de Pol (Argentina), Antoan Grizman (Francuska), Anhel Korea (Argentina), Ivo Grbić (Hrvatska).

Slede Pari Sen Žermen, Real Madrid, Inter i Totenhem sa po tri igrača.

BONUS VIDEO Širom Hrvatske slavi se ulazak u polufinale SP u Kataru