Foto: AP Photo/Martin Meissner

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo najavio je kraj karijere u reprezentaciji Portugala posle neuspeha u Kataru.

Portugal je zaustavljen u četvrtfinalu Mundijala u Kataru posle poraza od Maroka 0:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Ronaldo je tokom većeg dela turnira povezivan s kontroverzama i pisano je o njemu kao čoveku koji narušava atmosferu u svlačionici, jer ne igra kao starter.

Gonsalo Ramoš je umesto njega dobio šansu kao starter protiv Švajcarske, krunisao je to s tri gola, a Ronaldo je svoju šansu protiv Maroka dobio tek kada je trebalo „vaditi kestenje iz vatre“.

„Osvajanje Svetskog prvenstva za Portugal bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri. Na sreću, osvojio sam mnoge titule međunarodne dimenzije, uključujući i Portugal, ali da ime naše zemlje postavim na najviši nivo u svetu bio je moj najveći san“, rekao je Ronaldo.

Kristijano danas ima 37 godina, naredne godine puni 38, a do sledećeg Mundijala već će zagaziti u petu deceniju života. Navodi da se borio za „boginju“ i radio naporno za taj san.

„Na pet nastupa na svetskim prvenstvima tokom 16 godina, uvek uz velike igrače i uz podršku miliona Portugalaca, dao sam sve od sebe. Sve sam ostavio na terenu. Nikada se nisam okrenuo od borbe i nikada nisam odustao od tog sna“, dodao je Ronaldo i naglasio: „taj san se juče završio“.

Ogradio se od spomenutih napisa da je bio čovek koji je uzdrmao svlačionicu nacionalnog tima.

Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

„Ne vredi reagovati vruće glave. Samo želim da svi znaju da je mnogo toga rečeno, napisano, spekulisano, ali moja posvećenost Portugalu se nije promenila ni na trenutak. Uvek sam bio osoba koja se borila za svačiji gol i nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i svojoj zemlji“, kaže čovek koji je mimo „boginje“ osvojio sve.

„Hvala Portugalu i hvala Kataru, sada nema više šta da se kaže. San je bio lep dok je trajao. Vreme je da se bude dobar savetnik i da se dopusti svakome da izvuče svoje zaključke“, napisao je Ronaldo.

BONUS VIDEO Kako postati Ronaldo, makar za volanom: 110.000 evra za polovni automobil poznatog fudbalera