Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbaleri Dinama iz Zagreba osvojili su četvrtu uzastopnu titulu u Hrvatskoj, pošto su sa 5:1 savladali Rijeku u meču 33. kola hrvatske Prve lige.

Meč je Rijeka otvorila fantastično, pošto je golom Luke Menala povela već nakon jednog minuta igre, i to su čuvali sve do kraja prvog poluvremena, kada je Nini Galović autogolom izjednačio rezultat.

Već početkom drugog poluvremena Josip Mišić je doneo preokret, a dva minuta kasnije, u 50. Luka Capan je drugim autogolom igrača Rijeke povećao na 3:1. Četvrti gol u mreži Rijeke delo je Mislava Oršića u 64. minutu, dok je konačnih 5:1 postavio fudbaler Rijeke Andrija Vukčević, koji je dva minuta pre kraja postao treći igrač ovog tima koji je zatresao sopstvenu mrežu.

„Modri“ su tako tri kola pre kraja povećali razliku u bodovima na 10 u odnosu na Osijek, pošto imaju 78, a prvi pratilac 68. Treće mesto zauzima Gorica sa 59, dok je Rijeka četvrta sa 52, jednim više od Hajduka iz Splita.

Timu sa „Maksimira“ ovo je bila četvrta uzastopna titula šampiona, a ako izuzmemo sezonu 2016/2017, kada je Rijeka uzela trofej najboljeg u Hrvatskoj, Dinamo je od sezone 2005/2006 uzeo sve ostale nazive najboljeg tima Hrvatske, a nakon poslednje taj broj je povećan na 22. Prvi sledeći je Hajduk iz Splita sa šest, dok Rijeka i Zagreb imaju po jednu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar