Foto: EPA-EFE/Yuri Kochetkov

Barsa i Atletiko se "biju" za titulu, Simeone se malo šali na svoj račun - tako otprilike izgleda najava meča koji dva velikana igraju ovog vikenda.

Dijego Simeone, trener madridskog Atletika veruje da će u subotu (16.15 h) pobediti u ključnoj utakmici koja može da odluči osvajača titule u Španiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Suočavamo se sa timom koji je uzeo mnogo poena i sa trenerom koji je odradio odličan posao da preokrene ono što se dešavalo na početku sezone. Uvek ima šanse za sve po prvi put u životu“, rekao je Simeone, upitan da prokomentariše hoće li upisati prvi trijumf na Kamp Nou.

Štošta će u subotu zavisiti od učinka Markosa Ljorentea i Luisa Suareza. Suareza je upravo trener Barselone Ronald Kuman prosledio Atletiku na početku sezone.

Opravdanje za odlazak Urugvajca bilo je što je Kuman smatrao da su Suareza „pregazile godine“. Pa ipak, on je ove sezone postigao 19 golova na 34 meča u svim takmičenjima.

„Njihova sezona govori za sebe. Dva vrlo važna igrača. Jedan sa sjajnom karijerom iza sebe, koji radi sve što se očekivalo od njega. A Markos igra jednu od sezona karijere“, dodao je Simeone.

Atletiko je trenutno prvoplasirani u La Ligi sa 76 bodova, dok su Real i Barselona na drugom i trećem mestu sa po 74 boda. Četvrtoplasirana Sevilja ima 70.

Da podsetimo, meč Atletika i Barse počinje u 16 sati i 15 minuta, a kuriozitet je da je Simeone već deset godina na klupi Atletika, osvojio je i titulu sa tim klubom, ali nije mogao do pobede na Kamp Nou.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram