Foto: REUTERS/Agustin Marcarian//File Photo

Argentinska legenda Dijego Armando Maradona napisao je pismo mesec dana pre smrti i u njemu je tražio da bude javno izložen, a veruje se da je kao inspiracija za takvu zamisao poslužio Vladimir Iljič Lenjin.

Maradona je preminuo 25. novembra od posledica srčanog zastoja u 60. godini i njegova smrt je prilično potresla svet fudbala i sporta uopšte.

PROČITAJTE JOŠ:

El Pibe je navodno napisao pismo, a ova želja je bila deo tog pisma za koje je znao Matijas Morija, Maradonin advokat.

Dijego je želeo da njegovo telo, sada sahranjeno na groblju Buela Vista u Buenos Ajresu, bude izloženo u otvorenom kovčegu zajedno sa delom plena koji je osvojio tokom bogate i živopisne karijere.

Zbog toga strani mediji pišu da Dijegovo telo može da bude i ekshumirano. Ranije se pisalo da će ekshumaciju tražiti momak koji tvrdi da je Maradonin nepriznati sin.

„Posle dubokog razmišljanja, hteo bih da izrazim svoju želju da posle moje smrti, moje telo bude zaštićeno i izloženo u muzeju. Bilo bi okruženo mojim najvećim trofejima, ličnim predmetima, kako ljudi nastavili da me vole“, napisao je Maradona 13. oktobra.

Veronika Oheda, Maradonina nekadašnja partnerka rekla je da bi trebalo napraviti poseban mauzolej gde bi i navijači mogli da dođu i posete preminulu legendu.

„To je nešto o čemu je Maradona pričao i sa svojom braćom. Predlog koji imamo je ozbiljan, konkretan i troškovi su pokriveni. Ali na kraju krajeva, odgovornost bi bila na Fudbalskom savezu Argentine“, rekla je Veronika.

Da podsetimo, Maradona je nekoliko nedelja pre smrti bio u bolnici zbog operacije na glavi i delovalo je da se oporavlja.

Taj slučaj je zabrinuo navijače i poštovaoce nekadašnjeg arngetinskog fudbalera, koji se na kraju ipak nije izborio sa generalno lošim zdravstvenim stanjem u kom se nalazio godinama unazad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar