Foto: REUTERS/Matias Baglietto

Brojke bi mogle da budu i veće.

Slike slavlja Argentinaca u Buenos Ajresu obišle su svet, a sve je u jednom trenutku postalo nestvarno haotično.

Igrači koji su išli otvorenim autobusom su na kraju morali da budu evakuisani, a brojni navijači su u sumanutim pokušajima da im se približe doživeli ozbiljne povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Nažalost, bilo je tragičnih slučajeva.

Navijači su se peli na lampe, semafore i krovove autobuskih stanica gde su slavili, skakali i pevali. Nažalost, tokom te proslave, 24-godišnjak je propao kroz stakleni krov i ubrzo preminuo od posledica teških povreda, a drugi obožavatelj je preminuo nakon što se zastava koju je imao oko vrata zaplela u točak njegovog motocikla i ugušila ga.

Petogodišnji dečak je u komi nakon što su mu na glavu pali krhotine sa spomenika na koji su se peli navijači, hiljade navijača je lakše ili teže povređeno, a huligani su oteli policijska vozila i u njima se vozili po gradu.

Situacija je bila na ivici da izmakne kontroli u trenutku kada autobus sa igračima više nije mogao ni napred ni nazad kroz ogromnu gomilu ljudi. Dok je autobus prolazio ispod nadvožnjaka, mnogi navijači su pokušali da uskoče u njega, a neki su pali i teško povređeni.

Policija je nakon toga uspela da izdvoji autobus iz mase i odvede na bezbedno, odakle su igrači prebačeni u dva helikoptera. Više puta su letelicom preleteli centar grada, a zatim su se uputili u predsedničku palatu na svečani prijem.

Kako je dan, a zatim i noć odmicao, na ulicama je bilo sve više nereda. Jake policijske snage su se borile protiv huligana, korišćeni su i gumeni meci, a konačan broj povređenih i uhapšenih još nije poznat.

BONUS VIDEO Slavlje Argentinaca nakon pobede u polufinalu Svetskog prvenstva